Израелският министър на отбраната Йоав Галант описа във вторник искането

...
Израелският министър на отбраната Йоав Галант описа във вторник искането
Коментари Харесай

Израел: Съдът в Хага с позорен опит за намеса във войната ни

Израелският министър на защитата Йоав Галант разказа във вторник настояването на прокурора от Международния углавен съд за заповеди за арест против него и премиера Бенямин Нетаняху като " срамен " опит за интервенция във войната в Газа, предава " Ройтерс ".

" Опитът на прокурора Карим Хан да откаже правото на страната Израел на самозащита и да освободи своите заложници би трябвало да бъде отритнат неотложно ", сподели Галант в обществената мрежа X.

В изказването си, подкрепяйки настояването за заповеди за арест в понеделник, прокурорът на МНС Карим Хан акцентира, че Израел има право да пази популацията си.

" Това право обаче не освобождава Израел или която и да е страна от задължението им да съблюдават интернационалното филантропично право ", сподели той.

Той сподели, че без значение от военните цели, които Израел желае да реализира в Газа, прокуратурата счита, че средствата за постигането им - " а точно съзнателно причиняване на гибел, апетит, огромни премеждия и съществени пострадвания на цивилното население " - са били нарушител.

Външният министър Израел Кац сподели, че е основал спецотдел в границите на външното министерство, с цел да противодейства на решението на прокурора на МНС.

" Възнамерявам да приказвам с външните министри на водещи страни по света, с цел да ги прикани да се опълчват на решението на прокурора и да заявят, че даже и да бъдат издадени заповеди, те нямат желание да ги ползват против израелски водачи ", сподели Кац.

" Правенето на паралели сред водачите на една демократична страна, решена да се пази от презрения гнет, с водачите на една кръвожадна терористична организация е надълбоко деформиране на справедливостта и очевиден честен неуспех " съобщи Бени Ганц, министър в кабинета на Нетаняху.

Според израелският финансов министър Безалел Смотрич, решението да се изискат заповеди за арест на Нетаняху и Галант е " проява на двуличие и ненавист към евреите ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР