Израелските въоръжени сили са прекратили операциите в град Джабалия в

...
Израелските въоръжени сили са прекратили операциите в град Джабалия в
Коментари Харесай

Израел обяви, че боевете в част от ивицата Газа са приключили

Израелските въоръжени сили са прекратили интервенциите в град Джабалия в северната част на линията Газа след дни на интензивни боеве и над 200 въздушни удара, до момента в който в същото време не престават да напредват в град Рафах в южната част на анклава, определян от тях като последната огромна твърдина на палестинското екстремистко придвижване „ Хамас “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Израелските въоръжени сили оповестиха, че са намерили в центъра на Рафах складове с ракетни установки и друго въоръжение, както и тунели на „ Хамас “, до момента в който не престават настъплението против бойците на групировката.

Същевременно израелските сили оповестиха, че след повече от две седмици яростни боеве в Джабалия са съумели да изпълнят интервенцията и са се отдръпнали, с цел да се приготвят за дейности в други елементи на Газа.

По време на интервенцията войските са разкрили телата на седем от 250-те заложници, които екстремистите от „ Хамас “ отвлякоха при нападението си против Израел от 7 октомври предходната година, когато съгласно израелските данни  убиха към 1200 души.

Израел не е склонен да приключи бойните дейности, в случай че евентуалното съглашение не включва завръщането на оживелите заложници, съобщи през днешния ден почитан представител на израелските сили за сигурност.

Вчера „ Хамас “ съобщи, че е подготвен за съглашение, включващо размяната на заложниците против палестински пандизчии, държани в Израел.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР