Говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом, Джон

...
Говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом, Джон
Коментари Харесай

САЩ очакват Израел да приеме мирния план за Газа, ако Хамас го одобри

Говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом, Джон Кърби, съобщи в неделя, че в случай че " Хамас " утвърди мирния проект за Газа, Съединени американски щати чакат Израел също да го одобри, съобщи Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция.

" Това е едно израелско предложение. Очакваме, че в случай че " Хамас " го одобри във типа, в който им е било показано, Израел да го утвърди ", уточни Кърби в изявление за програмата " Тази седмица " на телевизия Ей Би Си нюз.

Делегации на Съединени американски щати и Израел завършиха среща в Кайро, на която Египет отстояваше позицията, че израелските войски би трябвало да се изтеглят от палестинската страна на граничния пункт Рафах, с цел да може той още веднъж да действа, заяви египетската телевизия " Ал Кахера нюз ", базирайки се на почитан източник.

Израелският министър на защитата Йоав Галант съобщи в неделя, че Израел няма да одобри " Хамас " да продължи да управлява Газа на който и да е стадий от процеса на преустановяване на войната, и че изследва други възможности на ръководството на ислямистката формация.

„ Докато организираме значимите си военни дейности, отбранителното ведомство по едно и също време с това прави оценка на други възможности на ръководството на " Хамас ", сподели в изказване Галант.

„ Няма да приемем ръководство на " Хамас " в Газа на нито един стадий в границите на какъвто и да е развой, ориентиран към преустановяване на войната ", сподели министърът.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР