Община Пазарджик изготвя анализ на предлаганите от ведомството социални услуги,

...
Община Пазарджик изготвя анализ на предлаганите от ведомството социални услуги,
Коментари Харесай

Община Пазарджик анализира социалните услуги, за да оцени качеството им

Община Пазарджик изготвя разбор на предлаганите от ведомството обществени услуги, с цел да се оцени тяхното качество. Това заяви Гергана Ичева, зам.-кмет по обществена политика и опазване на здравето. Проверката ще обясни още и до каква степен предлаганите действия доближават действително до потребителите. Резултатите ще бъдат оповестени след приключването ѝ.

Години наред Община Пазарджик е посочена като един от най-хубавите образци в организирането и даването на обществени услуги за локалната общественост. Неведнъж е получавала и разнообразни оценки от авторитетни организации и институции.

Стана ясно още, че е оповестена процедурата за услугата „ Домашен обществен патронаж “. Целта е да се подсигурява, че и отсега нататък 600 души в града и селата ще продължат да употребяват патронажна грижа.

През есента на предходната година в регионалната администрация беше показан разбор на обществените услуги в цялата Пазарджишка област. Тогава стана ясно, че от Картата на обществените услуги липсват резидентни обществени услуги за пълнолетни лица със сетивни увреждания, интегрирани здравно-социални услуги за: деца нуждаещи се от непрекъсната здравна грижа, за пълнолетни лица, нуждаещи се от непрекъсната здравна грижа, за възрастни хора в неспособност за самообслужване, резидентна услуга за обезпечаване на заслон за лица в спешна обстановка и за обезпечаване на заслон за пълнолетни лица, потърпевши от домашно принуждение и лица жертви на трафик.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР