БСП за България“ остава без народен представител от 29 МИР-Хасково,

...
БСП за България“ остава без народен представител от 29 МИР-Хасково,
Коментари Харесай

БСП остава без депутат от 29 МИР-Хасково

„ Българска социалистическа партия за България “ остава без депутат от 29 МИР-Хасково, съгласно окончателното систематизиране на мандатите в решение на Централната изборна комисия. Последният осми мандат от региона отива при „ ИТН “, които в изборите на 9 юни получиха 3 864 гласа (5.20%) при 4 325 гласа и 5.83% за Българска социалистическа партия.

Листата на социалистите в Хасковско водеше заместник-председателят на партията Атанас Зафиров, лидер и във Велико Търново, като втора бе Смиляна Нитова. Очакваше се той да избере да съставлява търновския регион и Смиляна Нитова още веднъж да влезе в Народното събрание, както и в 49-то Народно заседание.

В 50-то Народно заседание Хасковският изборен регион ще бъде показан от трима депутатина ГЕРБ-СДС, двама от Движение за права и свободи и по един от „ Продължаваме промяната-Демократична България “, „ Възраждане “ и „ ИТН “. Третият мандат на ГЕРБ ще е за Иван Минев, който с преференции измества от позицията му в листата димитровградчанина Деян Иванов.

Двама от народните представители са определени в два района и би трябвало да решат от кой ще влязат в Народното събрание. Това са водачите на листите на ПП-ДБ Асен Василев и ГЕРБ-СДС Делян Добрев. Василев водеше и листата в Пловдив-град, а Добрев- тази в Разград. Очаква се и двамата да предпочетат родното Хасково, като това ще остави отвън Народното събрание Катя Панева, която бе втора в листата на ПП-ДБ.
Така в юбилейното 50-то Народно заседание 29 МИР-Хасково ще бъде показан единствено от мъже.

ГЕРБ:
– Делян Добрев
– Георги Станков
– Иван Минев

Движение за права и свободи:
– Станислав Анастасов
– Мюмюн Мюмюн

Възраждане:
– Георги Георгиев

ППДБ:
– Асен Василев

Има Такъв Народ:
– Александър Марков
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР