Френските фермери пропищяха от нашествие на глиганиФренските фермери търпят значителни

...
Френските фермери пропищяха от нашествие на глиганиФренските фермери търпят значителни
Коментари Харесай

Френските фермери пропищяха от нашествие на глигани

Френските фермери пропищяха от настъпление на глигани
Френските фермери търпят обилни загуби от демографската детонация на дивите свине в страната през последните три десетилетия, предава Агенция Франс Прес.

Гладът кара дивите животни да излязат от укритието на горите, с цел да търсят храна.

„ От година на година става все по-зле. Те унищожават всичко. Стадо глигани идват всяка нощ. Похапват малко тук, малко там и изпотъпкват всичко “, твърди фермерът Ив Ролан.

Досега през тази година дивите свине са унищожили осем хектара от земята на фермата му в северозападния френски район Бретан.

„ Баща ми не беше виждал глиган, до момента в който беше фермер. Сега е цяло настъпление “, продължава Ролан.

Официалните данни за броя отстреляни диви свине във Франция разрешава да се разбере мащабът на казуса.

През 1990 - 1991 година убитите от ловци животни са 150 хиляди. През 2016 - 2017 година броят им към този момент е 700 хиляди.

Кристин Сен-Андрио от Националната службата за запазване на дивата фауна (ONCFS) счита, че климатичните промени и урбанизацията са причина за стремглавото повишаване на броя на прасетата и желанието им да търсят храна в земеделските земи.

Друг сериозен, въпреки и малко предстоящ, проблем е все по-високата междинна възраст на ловците. Освен това повече днешни авджии избират да излизат на лов само в събота или неделя, което надалеч не е задоволително.

Гневът на фермерите от Сен Мало, Северозападна Франция, е достигнал пределната си точка. Те са изготвили петиция, адресирана до централната власт в Париж, с искане за въвеждането на изключителни ограничения и най-много за улеснение на лова на глигани и понижаване цената на ловния билет.

Андре Дуар, началник на локалния ловджийски съюз, твърди, че президентът на страната Емануел Макрон към този момент е осведомен с казуса. Малко евентуално е обаче държавното управление да вземе решение за улеснение лова на диви животни. Активистите за права на животните имат надалеч по-силно лоби в Париж в сравнение с фермерите от провинцията. Актрисата Бриджит Бардо към този момент изиска оставката на министъра на околната среда Никола Юло точно с претекста, че той не прави задоволително за ограничение на лова на диви животни. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР