Но едва на третия етап от голямата войнаЧетири дни по-късно,

...
Но едва на третия етап от голямата войнаЧетири дни по-късно,
Коментари Харесай

Втората световна война: Третият райх планира да превземе Съединените щати

Но едвам на третия стадий от огромната война

Четири дни по-късно, откакто самолетите и подводният флот на експанзионистка Япония отчасти бомбардираха американската военна база в Пърл Харбър на хавайския остров Оаху, нацистка Германия разгласи война на Америка. И по този начин изпревари американската администрация, която след дръзката офанзива на японците и изказването от Берлин няма различен избор с изключение на да се опълчи на силите от Оста.

Анализирайки този епизод в англоезичния уебсайт grunge.com, отдаден на мистериите и тайните на предишното, Д.Б. Кели, явно фен архивист, предлага да се огледа на Втората международна война от гледната точка, че (History isn`t linear: It`s more like a spiderweb than a progression of singular events through Points A, B, C, and so on).

Оттласвайки се от тази стратегема при започване на разбора, създателят първо цитира писмо от Рудолф Хес, написано през 1927 година до нациста Уолтър Хюел, живеещ в Лондон. В това известие Хес, заместник-фюрер в NSDAP и райхминистър, предава проектите на Хитлер: ( “world peace will be realizable only when one power, the racially best power, has attained complete and uncontested supremacy. That (power) can then provide a sort of world police ”).

Изявлението на фюрера, показано от Хес, послужи като един от първичните претекстове за професионалния историк-изследовател Джеймс П. Дъфи да напише книга с красноречиво заглавие: „ С прицел в Америка: Планът на Хитлер да нападна Съединените щати “( “Target America: Hitler`s Plan to Attack the United States ”).

В началото на 1941 година нацисткият режим е изготвил проекти за огромно увеличение на мощта на флота, което включва полагането и по-нататъшното втурване на вода на стотици подводници, 25 бойни кораба и 150 разрушителя. За „ морска мощ “ като Съединените щати, това представляваше евентуална опасност.

През пролетта на 1941 година списание LIFE, новинарско и богато илюстрирано издание, оповестено ежеседмично от 1936 до 1972 година, изпраща кореспондентът и някогашен белгийски дипломат Джон Кудахи, с цел да приготви поредност от репортажи за това с какво и по какъв начин живее Германия.

Моментът, определен от американското списание за журналистическото си проучване, самичък по себе си е алегоричен. До началото на лятото на същата година, Третият райх към този момент отчасти или изцяло окупира Австрия, Полша, Франция, Чехия (като част от някогашна Чехословакия), Дания, Норвегия, Холандия, Белгия, Люксембург, Югославия и Гърция, както и притежаваните от Англия Нормандски острови, ситуирани край крайбрежията на Франция.

В допълнение към силите на Оста в Европа се появяват немски сателитни страни, които включват Финландия, България, Унгария, Румъния и новосформираните Словакия и Хърватия.

Със основаването на де факто първия Европейски съюз, управителен от нацистка Германия, някогашният дипломат и кореспондент Джон Кудахи получава позволение да интервюира Адолф Хитлер.

След като фюрерът в самото начало на диалога приравнява товарните кораби, доставящи американски артикули на Англия по ленд-лиз, в това число оръжия, с военни дейности, Кудахи прави значимо изказване. Гражданите на Съединени американски щати, съгласно него и съгласно социологическите изследвания, са подготвени да се бият против Третия райх, тъй като се опасяват, че откакто цяла Европа дефинитивно падне, Америка ще бъде идната жертва.

Хитлер, който приказва посредством преводач, назовава тези страхове неуместни. Ето по какъв начин кореспондентът на списание Life разказва епизода:

Тогава Хитлер добави, че не може да повярва, че американците в действителност мислят по този начин: разяснява тази забележка Кудахи и цитира хода на мисли на събеседника си.

За да се реализира боен триумф в борбата с Америка, ще е належащо да се трансферират не стотици хиляди, а милиони бойци през Атлантическия океан, което е невероятно от логистична позиция. Кудахи обобщава:

Джон Кудахи обаче нямаше да е ортодоксален американец, т.е. жител на страна, завзела със мощ големи територии от Мексико, в случай че не беше задал различен въпрос. Ще се трансформира ли Третият райх в опасност за господството на Съединени американски щати в световната система на търговско-икономически връзки, към което вторият главен бенефициент от резултатите от Първата международна война, след Британската империя, се стреми с всяка фибра от своите индустриални и банкови опасения?

Добре квалифициран за диалога с фюрера, Джон Кудахи употребява следната логичност, с цел да обоснове въпроса си: ще значат, че размерът на производството в Германия ще бъде „ висок до небето “, облагите ще излязат през покрива и никой различен няма да може да се конкурира с нея ( “a lower standard of living for workers in Germany and disciplinary methods imposed on German labor ” would mean German output under the Nazi regime would be sky-high, profits would also be through the roof, and no one else would be able to compete ”).

В отговор още веднъж беше казано, че всички тези терзания са пресилени, защото проектите са доста увеличение на възнагражденията и възстановяване на изискванията на труд за елементарните германци след края на войната. Освен това интернационалната търговия в следвоенния интервал ще се основава на „ размяната на артикули за артикули “. Даден е образец с размяната на селскостопански артикули, създадени от страни на Балканите, за индустриални артикули от Германия.

Вярно, фразата беше двусмислена, че с подобен модел на международна търговия, за Америка просто не би си коствало времето, пробвайки се да достави всичките си артикули на Европа.

Уверенията за миролюбие по отношение на Америка не бяха нищо повече от престорена мъгла. Както отбелязва Герхард Л. Вайнберг, почетен професор по история в Университета на Северна Каролина, Хитлер е писал за нуждата от заличаване на Съединените щати още през 20-те години на предишния век.

Историкът се базира на така наречен Втората книга на Хитлер („ Hitlers Zweites Buch “), написана през 1928 година, само че оповестена едвам през 1961 година Книгата в детайли разказва тактиката на Германия за реализиране на международно владичество посредством поредност от три въоръжени спора.

Последователността на ходовете наподобява по този начин. Първо Германия, победена в Първата международна война и унизена от Версайския контракт, отмъщава, поставяйки Франция на колене. След това военната машина се насочва на изток, с цел да смаже Съветския съюз и да вземе неговите селскостопански, индустриални и минерални запаси.

И едвам на третия стадий би трябвало да пристигна ред на Америка, която, както е дефинирано в книгата, съставлява

Преди офанзивата против Полша, по мнението на професор Вайнберг, в Берлин е господствало мнението, че Америка е толкоз отслабена от Голямата меланхолия, че не е имало бързане за третия ход. По това време приоритет е цялостното послушание на европейските страни и включването им с друг статут в Третия райх. Създаване на армията с т.нар „ отдалечен обхват “ може да се отсрочи за по-късно.

Историкът и публицист Джеймс П. Дъфи е склонен с мнението на своя сътрудник. В Берлин смятаха за първи приоритет да обхванат Европа, да я създадат своя хранителна база, трамплин за напомпване на военни мускули, в това число основаване на нещо като испанската армада за завоеванието оттатък океана. Независимо от това, Америка в политическите насоки на Третия райх е посочена като „ (нацистка Европа).

В същото време фюрерът има характерен взор върху бъдещето на Америка, която поробва. Английският историк Брендън Симс от Кеймбридж открива в биографията му епизод от Първата международна война, когато ефрейтор Шикългрубер се среща при неизяснени условия с двама американски бойци. По думите на Симс, те му създали мощно усещане, тъй като били високи, руси и синеоки.

Като се има поради манията на нацисткия хайлайф за опазване на арийската ДНК, този факт предопределя засиления интерес на водачите на Третия райх и персонално на фюрера към завладяването на Съединени американски щати. Това е обяснението на Д.Б. Кели в публикацията на grunge.com:

„ Теорията беше, че в продължение на стотици години популацията на Съединените щати се е попълвало от имигранти от Европа. Те не бяха просто имигранти – те бяха най-умните, най-силните, най-авантюристичните и най-издръжливите. Те изоставиха пренаселената, обхваната от заболявания и апетит Европа, поеха на запад и се заселиха в Съединените щати.

Там те процъфтяват с помощта на необятните открити пространства и ресурсите, които единствено Америка може да предложи. А законите на Съединените щати помогнаха за укрепването на концепциите му за чистотата на тяхната кръв: законодателството ограничаваше или забраняваше имиграцията от избрани райони на Европа, като славянските страни, както и междурасовите бракове. С други думи, Хитлер гледа на Съединените щати като на скъп източник на генетичен материал.

В подтекста на скритите благосклонности на фюрера към англосаксонците, изповедта на Ото Гюнше, някогашния персонален адютант на Адолф Хитлер, че на среща в края на август 1944 година в щаба в Растенбург те разискват идното разединение и провал на антихитлеристка коалиция, придобива хармонично звучене.

Според Гюнше, фюрерът вижда главната задача в това В този случай Германия ще има. За тази цел в Стокхолм са извършени секрети обособени договаряния сред немските нацисти и англосаксонците.

Хитлер, акцентира професорът от Кеймбридж Брендън Симс, вижда „ англосаксонците “ като „. Той ги виждаше като

Имайки поради пласта на нацистките симпатизанти в ръководещите кръгове на Америка и Англия, от Хенри Форд до кръга на лейди Астор, не може да се изключи, че те ще съумеят да реализират съглашение. И тогава проектът за интервенция „ Немислимото “ можеше да бъде изпълнен. Разработен по директна заповед на Уинстън Чърчил, проектът планува изненадващо нахлуване от англо-американски дивизии против руските войски на 1 юли 1945 година, включващо и неразпуснатите немски дивизии, скрити в Шлезвиг-Холщайн и Южна Дания. Този път това беше избегнато.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед6130 " ЛЕВИЦАТА! " с политически десант в 10-МИР-Кюстендил - В.Вацев, Р.Петков-АБВ и Р.Петков-Алтернативен Поглед9558 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед92002Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед16077 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед55522 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед92002Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78523„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77949В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори  Валери Тодоров, състояние, Украйна,тежсо, позиция, Путин, сгъстяване
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР