Ремонтно-възстановителните дейности се предвижда да започнат в най-скоро време и

...
Ремонтно-възстановителните дейности се предвижда да започнат в най-скоро време и
Коментари Харесай

Опасност от преливане на язовир Елешница

" Ремонтно-възстановителните действия се планува да стартират в най-скоро време и в най-кратки периоди ", разяснява Георги Марценков, шеф на " Напоителни системи " - Варна.

Отговорните институции не съумяха да обяснят за какво 9 години не е подхванато нищо за ремонтирането на " Елешница ". Задължение на " Напоителни системи " е да следи язовира. Още предходната година от Областната администрация са изпратени писма за вземането на незабавни ограничения, издадени са и наставления.

" Едното е за актуализация на спешния проект на язовира. То е изпълнено в период. Второто наставление се извършва прецизно и все още. То е за поддържане на контролната кота от 53,28 метра или 4 милиона кубически метра със период до осъществяване на ремонта на преливника ", сподели още Георги Марценков, шеф на " Напоителни системи " - Варна.

Служители на " Напоителни системи " във Варна наблюдават непрекъснато равнището и размера на язовир " Елешница ". Целта е навреме да бъдат взети ограничения, с цел да не се допусне преливане на язовира или компрометиране на стената.

Проверките на язовирите във Варненско не престават. До момента са инспектирани оборудванията в общините Суворово, Вълчи дол и Ветрино, като проблеми там не са открити.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР