В рамките на традиционните абитуриентски балове и празненствата за 24

...
В рамките на традиционните абитуриентски балове и празненствата за 24
Коментари Харесай

Засилени мерки за безопасност по време на абитуриентските балове във Велико Търново

В рамките на обичайните абитуриентски балове и празненствата за 24 май ОДМВР–Велико Търново подхваща редица ограничения за обезпечаване на публичния ред и сигурността на зрелостниците . Служители от отдел „ Охранителна полиция “ организираха поредност от срещи с учебните управления и локалните управляващи в границите на които бяха набелязани съответни ограничения и изяснени маршрутите, по които ще минават зрелостниците .

Извършени са нужните огледи в регионите към учебните заведения и са открити местата, на които ще се състоят баловете. В съдействие с РД „ Автомобилна администрация “ е обезпечен продан на информация във връзка със декларираните проведени пътувания на младежите. Аналогични срещи бяха проведени и с кметове на обитаеми места, които ще посрещат празнуващите, както и с представители на частни охранителни компании, ангажирани с защитата на увеселителни заведения и хотели.

По време на самите събития ще има засилено полицейско наличие . Контролът ще обгръща паркирането на колите, попречване на наркоразпространението към учебните заведения и заведенията, както и инспекции на лица от престъпния контингент. Използването на пиротехника ще бъде прецизно контролирано, като е неразрешено да се употребяват такива произведения в леки коли, пространства на закрито, към храмове и учебни заведения.

Предвидени са спомагателни екипи , които да подкрепят безвредното прекосяване на колите с празнуващи и да подсигуряват сигурността на останалите жители. Ще се следи прецизно за потреблението на предпазните системи в транспортните средства, като за неизползването им е планувана санкция от 50 лв. както за пасажера, по този начин и за лидера.

ОДМВР–Велико Търново пожелава на зрелостниците приятни и незабравими моменти и отговорно държание . По време на абитуриентските празници и честванията на 24 май – Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност, приканват за съблюдаване на законовите разпореждания и безвредно държание.

Абитуриентите и техните близки се поучават да бъдат деликатни и да не одобряват нарушавания на публичния ред . Винаги могат да се обадят на телефон 112 за помощ. Най-рисковото държание включва ръководство с превишена скорост, рискови маневри, прекосяване на червен сигнал, погрешно транспортиране на пасажери, ръководство от неправоспособни или използвали алкохол и опиати водачи, подаване на неразрешени светлинни и звукови сигнали и нападателно държание.

Абитуриентите се поучават да не одобряват да бъдат возени от неправоспособни или пияни водачи и да обезпечат изтрезнял водач. Не би трябвало да се поддават на провокации за състезаване по пътищата и би трябвало да пазят своите мобилни телефони включени за връзка с полицията или околните при положение на потребност.

ОДМВР–Велико Търново насочва своите най-хубави пожелания към всички зрелостници и припомня, че положителното въодушевление и сигурността са най-важни за един паметен празник.

Цвета Галунова за корупцията: Отровата на нашето общество – борим се със признаците, а не с казуса

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР