Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е стабилизирано, но остава

...
Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е стабилизирано, но остава
Коментари Харесай

Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е стабилизирано, но остава сериозно

Състоянието на словашкия министър председател Роберт Фицо е нормализирано, само че остава съществено
Състоянието на словашкия министър председател Роберт Фицо е нормализирано, само че остава съществено. Това заяви министърката на опазването на здравето в Словакия Зузана Долинкова, представена от Ройтерс и Асошиейтед прес. Вчерашната двучасова интервенция за премахване на мъртви тъкани от множеството огнестрелни рани, която усили очакванията за неговото възобновяване, е „ съдействала за позитивната прогноза “ за Фицо, разясни Долинкова.
Словашкият вицепремиер Роберт Калиняк сподели пред публицисти
пред болничното заведение, в която се лекува Фицо, че прехвърлянето му в столицата Братислава от дребното градче в региона, където беше прострелян пет пъти от упор, няма да бъде осъществено през идващите няколко дни. По думите на вицепремиера не е било належащо публично да бъдат поемани функционалностите на Фицо и с него се реализира известна връзка.
Покушението провокира талази на потрес в цяла Европа
и породи безпокойствие за поляризираната и трескава политическа обстановка в Словакия, която има население от 5,4 милиона души. Словашката полиция повдигна обвиняване в опит за ликвидиране на мъж, разпознат единствено като Юрай Ц. от прокуратурата. Според локалните медии той е 71-годишен някогашен охранител в търговски център и създател на три стихосбирки, показва Ройтерс.

Днес нападателят се яви за първи път в правосъдната зала в Пезинок, дребен град недалече от столицата Братислава. Сградата на съда беше охранявана от маскирани служители на реда, въоръжени с пушки. Медиите не бяха позволени в съда, а публицистите бяха държани отвън постройката, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР