Френските антитерористични звена съобщиха, че разследват нападение, при което мъж

...
Френските антитерористични звена съобщиха, че разследват нападение, при което мъж
Коментари Харесай

С викове Аллах е обезглавен учител в Париж

Френските антитерористични звена оповестиха, че проверяват нахлуване, при което мъж е обезглавен в покрайнините на Париж, а нападателят е убит от полицията, заяви Агенция Франс Прес

Жертвата е преподавател, а нападателят - татко на един от учениците му. Според източници на " Паризиен " неотдавна преподавателят е изнесъл урок за свободата на мисълта и на словото, като е показвал пред учениците карикатури на Мохамед.

Зверството е осъществено с кухненски нож. Нападателят не се подчинил на полицията, посочил експанзия към силите на реда и бил прострелян.

Според очевидци крещял " Аллах е популярен ", когато е нападнал жертвата.

В Туитър на 9 октомври е качен пост, съдържащ изказвания, че преподавател по история в Конфлан-Сент-Онорин е показвал на учениците си в час карикатури на пророка Мохамед.

Постът съдържал видеозапис на мъж, който споделя, че щерка му, мюсюлманка, е една от ученичките в класа, и била шокирана от дейностите на учителя.

През последните няколко години Франция претърпя поредност от набези, осъществени от ислямски екстремисти. В края на предишния месец бежанец от Пакистан атакува с касапски сатър двама души пред някогашната редакция на сатиричния седмичник " Шарли ебдо ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР