Как искаме Европа да отговори на агресията на Путин в

...
Как искаме Европа да отговори на агресията на Путин в
Коментари Харесай

„Избори 2 в 1: Гласът ти се чува“. Дебат за България в Европа

Как желаеме Европа да отговори на експанзията на Путин в Украйна - има ли различен път с изключение на помощ за жертвата? Как да интегрираме мигрантите и по какъв начин да продължи разширението на европейската общественост? Дебатът за България в Европа.

Регламентът е добре прочут към този момент - три кръга, в два от тях претендентите дават отговор на въпросите, които имаме към тях по огромните проблеми, които чакат решения. В третия кръг гостите ни си задават въпроси един на различен по реда, който дефинира нашият чоп.

В днешата полемика поканихме претенденти от листите на политически сили, които имаха свои представители и в досегашния Европейски парламент. Емил Радев от ГЕРБ-СДС, Стефан Тафров от ПП-ДБ, Велизар Енчев от „ Българска социалистическа партия за България “ и Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация.

Приеха всички без Движение за права и свободи.

 Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ)  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ)  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)

Какво демонстрира социологията ?

Най-много от интервюираните споделят, че защитата и сигурността би трябвало да бъдат във фокуса на Европейски Съюз, с цел да ускори позициите си. 37% е средноевропейското равнище, а в България този отговор се избира от 31% от хората.

Това демонстрират данни от изследване на „ Евробарометър “ на Европейския парламент, извършено от организация Verian-Kantar сред 7 февруари и 3 март измежду 26 411 жители над 15 година във всички 27 страни членки на Европейски Съюз под формата на изявленията " лице в лице ", допълнени с видео изявленията в Чехия, Дания, Финландия и Малта. Средните данни за Европейски Съюз са претеглени съгласно броя на популацията във всяка страна членка.

На второ място европейците слагат енергийните проблеми - 30 на 100. У нас процентът е даже е по-висок – 35%.

Безопасността на храните и селското стопанство са на трето място - 30% в Европа и 29 на 100 у нас.

Конкурентноспособността е на четвърта позиция измежду идващите цели във фокуса на Европейски Съюз. Като у нас тя, дружно с стопанската система е припозната от повече хора по отношение на средноевропейските равнища.

Най-голяма е разликата, която виждаме в отношението на хората към дейностите по отношение на климата. 24% от европейците считат, че те би трябвало да са във фокуса на Европейски Съюз. И едвам 10 на 100 от интервюираните българи.

Кои са участниците в дебата ?

E благ Радев е евродепутат от Европейската национална партия, определен с листата на ГЕРБ през 2014 година Доктор по гражданско и фамилно право от Нов български университет. Четвърти в листата на ГЕРБ/СДС за Екологичен потенциал.

Стефан Тафров - някогашен дипломат на България в Организация на обединените нации и европейски страни и зам.-министър на външните работи. Завършва публицистика в СУ „ Св. Климент Охридски “. Втори в листата на ПП/ДБ за евровота.

Велизар Енчев е бил народен представител от „ Патритичния фронт “ в 43 Народно събрание и от Българска социалистическа партия в 45 Народно събрание. И той е приключил „ Журналистика “ в СУ „ Свети Климент Охридски “
Девети в листата на Българска социалистическа партия за България за европейските избори.

Ангел Джамбазки е евродепутат от Вътрешна македонска революционна организация в групата на Европейски консерватори и реформисти от 2014 година до момента. Магистър по право от СУ „ Св. Климент Охридски “. Сега - лидер на листата на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване за европейския избор.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР