Смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси при катастрофа с хеликоптер

...
Смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси при катастрофа с хеликоптер
Коментари Харесай

Смъртта на президента Ебрахим Раиси нанесе удар на иранския режим

Смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси при злополука с хеликоптер нанесе фрапантен удар на ислямския режим и неговия висш лидер аятолах Али Хаменей.

Не беше, че Райзи беше незабравим президент, преследващ радикални политики, които биха трансформирали бъдещето на републиката. Всъщност историята безспорно ще реши, че късият му мандат е имал по-малко влияние от тези на предшествениците му като Мохамад Хатами, който преследваше по-реформистка стратегия, или Хасан Рухани, центристът, който беше основен проектант и бранител на нуклеарното съглашение от 2015 година, което Техеран подписа със международните сили.

Но от момента, в който Раиси беше определен за президент през 2021 година, наследявайки Рохани, той беше считан за неразделна част от проектите на Хаменей да циментира въздействието на хардлайнерите на режима и да обезпечи безпрепятствено заместничество на висшия пост в републиката когато 85-годишният висш водач в последна сметка умира. Това е тематиката, която доминираше иранската политика...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР