РИЯД, Саудитска Арабия (АП) — Навеждайки се към микрофона в

...
РИЯД, Саудитска Арабия (АП) — Навеждайки се към микрофона в
Коментари Харесай

В Саудитска Арабия, изцяло женска психеделична рок група излиза, докато нейното консервативно общество се разхлабва

РИЯД, Саудитска Арабия (АП) — Навеждайки се към микрофона в столицата на Саудитска Арабия, Нора издаде примитивен вик. Китарите виеха и барабаните пулсираха зад нея като част от сет с нейните сътрудници от групата по време на скорошно шоу.

Изпълнението на Seera, напълно женска психеделична рок група, която смесва обичайни арабски мелодии с възраждащата се психеделия на групи като Tame Impala, би било немислимо единствено години по-рано в кралството.

Но защото Саудитска Арабия либерализира някои аспекти на своето общество, Seera показва метода, по който дамите в този момент намират своя глас и показват себе си посредством изкуствата в нация, от дълго време свързвана с ултраконсервативния ислям и строгото разделяне на половете.

„ Не знаехме по какъв начин ще реагират хората “, сподели Мийш, басистът на групата, който като други членове изиска да бъде разпознат със театралните си имена. „ Ние имаме вяра мощно в себеизразяването. За наша изненада те в действителност имаха отворени прегръдки за нас. “

Името на гр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР