Флекситарианец за някого може да звучи като жител на друга

...
Флекситарианец за някого може да звучи като жител на друга
Коментари Харесай

Гъвкавата диета – флекситарианство

Флекситарианец за някого може да звучи като гражданин на друга планета или последовател на екзотична идеология. Всъщност терминът е обвързван с значимата тематика за храненето. Или обяснено шеговито – флекситарианците са хора, които се пробват да преминат към растителен режим на хранене, само че понякога отскачат при месоядните.

Flexitarian е композиция от две думи: еластичен и вегетарианец. Терминът е фиктивен преди повече от десетилетие от диетолога Доун Блатнър ​​в нейната книга от 2009 година „ Гъвкавата диета: Предимно вегетарианският метод да отслабнете, да сте по-здрави, да предотвратите заболявания и да добавите години към живота си “.

Блатнер споделя, че не е нужно да елиминирате изцяло месото , с цел да извлечете изгодите за здравето, свързани с вегетарианството – можете да сте вегетарианец през множеството време, само че все пак да се насладите на бургер или пържола, когато ви се прииска.
    View this post on Instagram           
A post shared by Dawn Jackson " DJ " Blatner, Dietitian + Nutritionist (@djblatner)

Предполага се, че когато ядат повече растения и по-малко месо, хората, които следват диетата, освен ще отслабнат, само че могат и да подобрят цялостното си здраве, намалявайки честотата на сърдечни болести, диабет и рак и вследствие на това да живеят по-дълго. Флекситарианството попада в категорията на така наречен уравновесени диети, които се придържат към банкет на задоволително  протеини, въглехидрати, мазнини и други хранителни субстанции.

Да станеш флекситарианец значи да добавиш пет групи храни към диетата си – без да отнемаш нито една . Това са: „ новото месо “ (немесни протеини като фасул, грах или яйца); плодове и зеленчуци; цели зърна; млечни продукти; и подправки. Петседмичен проект за хранене на Блатнер включва предписания за закуска, обяд, вечеря и леки закуски. Можете да следвате проекта, както е обрисуван, или да разменяте предписания от разнообразни седмици, с цел да отговорите на вашите желания.



Продължава на идната страница.....
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР