Финансовият регулаторен пейзаж на Индия претърпя забележителна промяна, като страната

...
Финансовият регулаторен пейзаж на Индия претърпя забележителна промяна, като страната
Коментари Харесай

Индия отново отвори вратите си за чуждестранни крипто борси

Финансовият регулаторен пейзаж на Индия претърпя забележителна смяна, като страната още веднъж отвори вратите си за офшорни крипто тържища, отпред с колоси от сектора като Binance и KuCoin, които получиха утвърждение от индийското звено за финансово разузнаване (FIU-IND).

Това развиване има обилни последствия за крипто пейзажа в Индия, които се правят оценка на над $260 милиарда.

След като се сблъскаха със забрани, дължащи се на хипотетично неспазване на локалните закони, тези огромни тържища сполучливо преодоляха регулаторните спънки, сигнализирайки за ново начало на индийския пазар.

KuCoin, да вземем за пример, предприе самодейни ограничения, като позволи казуса с санкцията от $41,000, ускорявайки възобновяването на услугите си. Докато Binance понастоящем е записана, тя е в развой на завършване на процедурите за сходство.

Тази регулаторна смяна е в сходство с по-широката наклонност за увеличение на надзора в бранша на криптовалутите в Индия. FIU е записало 48 крипто компании според Закона за попречване на прането на пари, като по този метод укрепва правната рамка, регулираща цифровите активи в страната. Това включва поощряване на спазването на разпоредбите и съдействието среща с всички регистрирани субекти.

Тези събития последваха възбраната от януари на девет огромни офшорни крипто платформи, в това число Binance и KuCoin, заради пропуски в спазването на условията. Впоследствие техните приложения бяха отстранени от главните онлайн платформи, което ограничи достъпа на индийските консуматори. Докато някои са прекратили активността си в Индия, други платформи договарят за статута си с FIU.

Повторното отваряне на индийския пазар за тези платформи е навременно, като се имат поради неотдавнашните данни , които класират индийския крипто пазар като втория по величина в света, с приток на $260 милиарда в криптовалути от юли 2022 година до юни 2023 година Това, в комбиниране с възобновената регулаторна изясненост, основава предпоставки за процъфтяваща крипто стопанска система в Индия.

Ангажиментът на FIU в открития разговор и адаптивните регулаторни ограничения отразяват далновидния метод към регулирането на криптовалутите в Индия. Това би могло да подтиква вложенията и да насърчи нововъведенията в бранша, подкрепяйки растежа на един от най-динамичните пазари на цифрови активи в света.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР