Мисля, че всички знаем какво е състоянието на пътищата -

...
Мисля, че всички знаем какво е състоянието на пътищата -
Коментари Харесай

Министър Коритарова за катастрофата при Аксаково: Никой не би укрил нищо, важно е да се разбере истината

„ Мисля, че всички знаем какво е положението на пътищата - всички пътуваме, караме по тях. С една дума положението е незадоволително. “
Това съобщи пред Българска национална телевизия служебният министър на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова.

На среща с управлението на АПИ и с регионалните пътни ръководства в страната тя е упълномощила да бъде направен разбор в границите на една седмица, с цел да се знае къде би трябвало да се възнамеряват належащите поправки.

Едни от главните дейности, които ще бъдат подхванати е обезпечаване на сигурност на сериозните точки на пътната инфраструктура, почистването на треви и шубраци, възобновяване на пътната маркировка и изчезналите пътни знаци, унищожаване на детайлите, които пречат на видимостта на кръстовищата, разясни Коритарова.

" Състоянието е сериозно на всички места. Социалните мрежи изобилстват със фотоси, които концентрират нередности по пътищата. Затова нашата цел е да можем оптимално бързо да предприемем най-неотложните дейности. Пътищата няма да се оправят с магическа пръчка и за къс интервал от време, само че би трябвало да се стартира тяхното поддържане. " – добави районният министър.

По думите ѝ, пътищата у нас не са ремонтирани през последните 3 години. През този интервал няма настоящи контракти за настоящо поддържане на пътищата.

" Извършвани са единствено спешни поправки, само че за жалост и там финансовият запас към този момент е привършен. Затова първото нещо, което напълно отговорно взех решение беше възобновяване на работата за избор на реализатори. " – сподели още Виолета Коритарова.

Министерство на регионалното развитие би трябвало да заплати 200 милиона лв. на строителни компании за осъществени действия по контракти за пътно поддържане, а лихвите по тях са още съвсем толкоз, посочи Коритарова.

Регионалният министър сподели още, че има потребност да се ремонтират сектори от автомагистрала " Тракия " в областите Сливен и Ямбол, само че това ще стане след края на дейния туристически сезон, с цел да не се основават „ тапи “ по пътищата и да няма тапи през лятото.

По отношение на тежката злополука със умрял човек край Аксаково с кола на НСО и незабавното преасфалтиране на въпросния сектор, Виолета Коритарова сподели, че са открити пропуски в работата на чиновниците от ОПУ-Варна и няма синхронизация и съгласуваност в дейностите на институциите.

" Действително в сектора на пътя Варна-Добрич на територията на област Варна са планувани през май да бъдат осъществени ремонтни действия. Възлагането е още на 13 май, т.е. надалеч преди случилото се ПТП. Мисля, че никой не би укрил нищо по този случай. Важното е да се разбере обективната истина за този драматичен случай. И ние, и прокуратурата ще свършим отговорно своята работа, с цел да разберем аргументите за слагането на асфалта. " – акцентира районният министър.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР