Европейското законодателство измисля все повече рестрикции по отношение на безопасността

...
Европейското законодателство измисля все повече рестрикции по отношение на безопасността
Коментари Харесай

Идва ли краят на механичните скоростни кутии

Европейското законодателство измисля от ден на ден рестрикции във връзка с сигурността на колите и в тази връзка помощните средства за шофиране се усилват непрестанно. Някои от тях ще станат наложителни. Точно както ESP беше разгласен за наложителен преди години, в този момент самостоятелното спешно прекъсване ще стане задалжително от идната година. Това важи за Европа и се отнася за всички нови модели транспортни средства. Тази технология е необятно публикувана и през днешния ден, само че към момента не се конфигурира систематично.

Проблемът обаче е с колите с механични скоростни кутии. Аварийното прекъсване привежда рисково колата неподвижен с цел да избегне преден удар, само че педалът на съединителя не е натиснат и моторът стопира. Този проблем не важи за коли с автоматизирана скоростна кутия, където AEB (Автономно спешно спиране) е доста по-лесно за консолидиране.

Аварийното прекъсване не е единственото устройство, което е мъчно да се комбинира с педала на съединителя. Адаптивният регулатор с функционалност Stop & Go, доста потребен при тапи и по скоростните автомагистрали, само че също по този начин значителен за използването на самостоятелно шофиране, също не работи добре с механична трансмисия.

Subaru удостовери пред Automotive News Canada, че в случай че северноамериканското законодателство изисква самостоятелно спешно прекъсване, марката може да преразгледа позицията си за механична скоростна кутия, която към момента е в каталога. Така излиза, че законовите ограничения ще доведат до трайна наклонност за изгубване на механичните скоростни кутии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР