Европейската комисия (ЕК) се надява, че Турция под ръководството на

...
Европейската комисия (ЕК) се надява, че Турция под ръководството на
Коментари Харесай

ЕК: Надяваме се Турция с Ердоган да остане партньор на ЕС

Европейската комисия (ЕК) се надява, че Турция под управлението на Реджеп Тайип Ердоган ще остане сътрудник на Европейския съюз. Това бе оповестено на конференция в Брюксел от представителя на Европейска комисия Маргаритис Схинас, съобщи БГНЕС.
" Ние се надяваме, че под управлението на Ердоган Турция ще остане зает сътрудник на Европейски Съюз по такива значими въпроси от съвместен интерес като миграцията, сигурността, районната непоклатимост и битката против тероризма ", сподели представителят на институцията.
Според Схинас, външните министри на 28 страни от Европейски Съюз ще създадат настрана изказване за изборите в Турция след срещата на Съвета на Европейски Съюз в Люксембург през днешния ден.
напомня, че предварителните президентски и парламентарни избори в Турция се организираха на 24 юни. Според неофициални предварителни данни, Ердоган печели с 52,5%, а неговият главен конкурент, претендентът на Народнорепубликанската партия Мухарем Индже, получава 30,7% от гласовете. В сходство с признатите по-рано промени в конституцията, след формалното обявяване на резултатите, страната ще премине от парламентарна към президентска форма на ръководство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР