От небето командирът на украински взвод за дистанционна война може

...
От небето командирът на украински взвод за дистанционна война може
Коментари Харесай

Украински батальон поразява техника на врага с дронове

От небето командирът на украински взвод за отдалечена война може да следи " от птичи взор " офанзивата на съветските сили в Харковска област. В един бранш съветска пехотна част " просто влиза " в обезлюдено село и го окупира. То е измежду няколкото, които са завладяни от врага в последните дни.

Операторите приготвят дроновете-самоубийци за техния полет, задачата е автомобил, движещ се по близката автомагистрала. Миг по-късно транспортното средство е изумено.

Внезапната атака на Русия в граничната Харрковска област отвори нов фронт във войната и оказа спомагателен напън върху изморените украински сили.

 
По автомагистралата се движеха доста коли и камиони, доста. Миналата нощ бяха по-малко. До тях е стигнала информация, че натам летят FPV дронове. Успяхме да поразим доста цели. Но те към този момент избират други способи на напредване.
" Борчик " – оператор на дрон от батальон " Ахил "  

Украинските бранители чакат идващите месеци да бъдат най-трудни за тях. Командването е загрижено, че могат да бъдат отворени още фронтове в граничните региони с Русия. Целта е да се употребява оптимално времевият прозорец преди идването на западната военна помощ.

 
Следващите два месеца ще бъдат най-трудните за нашите сили. Но след тях ще имаме изцяло друга обстановка на бойното поле, в разнообразни направления. Ще разполагаме с доста повече тактически благоприятни условия.
Юрий " Ахил " Федоренко – пълководец на батальон " Ахил "  

На 10 май, в деня на неочакваното нахлуване на Русия, 92-а механизирана бригада беше изтеглена от региона на Бахмут, където съветските сили също напредват, и дислоцирана в Харковска област.

Войниците от батальона следят непрекъснато автомагистрала край Харков и изпращат натоварени с бомби дронове, с цел да унищожат военни транспортни средства.

Анализатори считат, че като разтяга украинските отбранителни линии, Русия усилва възможностите за пробив, даже в случай че оръжията и боеприпасите бъдат доставени в цялостен размер.

Освен това Украйна изпраща основни запаси от арсенала си - от противовъздушна защита до артилерия - с цел да отбрани Харков. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР