Дясноцентристкото правителство на Гърция води в предпочитанията на избирателите за

...
Дясноцентристкото правителство на Гърция води в предпочитанията на избирателите за
Коментари Харесай

Анкета на Euronews сочи, че Нова демокрация ще спечели европейските избори

Дясноцентристкото държавно управление на Гърция води в желанията на гласоподавателите за европейските избори, въпреки че е изгубило 3% от поддръжката си за два месеца.

„ Нова народна власт “ на премиера Кириакос Мицотакис е първи избор за гръцките жители, демонстрира огромна анкета на Euronews. Това е определяно като „ гръцкото изключение “, защото съвсем в целия Европейски Съюз ръководещите политически субекти са изправени пред трагични неуспехи. 

Умерените консерватори са надалеч пред своите леви и лявоцентристки съперници СИРИЗА и ПАСОК, които са надлежно на второ и трето място в изследването.

Разликата сред „ Нова народна власт “ и СИРИЗА е над 20%. А някогашната радикална левица води жестока борба със социалистите от ПАСОК.Партията на Мицотакис би трябвало да обезпечи на ЕНП 1 в допълнение място в Екологичен потенциал. СИРИЗА може да резервира 4-те си места в Европейската левица. ПАСОК би следвало да обезпечи трима евродепутати на групата на социалистите в Екологичен потенциал.

Националистическата групировка „ Гръцко решение “ ще събере по-голяма поддръжка и ще изпрати в Страсбург двама души, които ще попълнят групата на ЕКР.

След рестриктивните мерки, наложени на крайнодесни партии като „ Златна зора “, техните гласове могат да отидат при „ Нова народна власт “, макар някои демократични стъпки, подхванати от нея – като легализирането на еднополовите бракове.

Друга любопитна детайлност от гръцкия политически пейзаж е, че триумфът на ръководещата партия ще донесе имунитет на етническия грък Фреди Белери, който е в листата за европейските избори. Той е наказан от албански съд на две години затвор за пазаруване на гласове. Задържането му, откакто беше определен за кмет на албанска община, провокира напрежение сред Гърция и Албания.  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР