Европейските избори са съвсем близо и милиони хора се готвят

...
Европейските избори са съвсем близо и милиони хора се готвят
Коментари Харесай

Жителите на гръцките острови се чувстват забравени и не се интересуват от европейските избори

Европейските избори са напълно близо и милиони хора се готвят да гласоподават. Сред тях са и островитяните, които изключително в Гърция са значима част от популацията. На остров Милос локалните поданици споделят, че не са доста хората, които в действителност се интересуват от изборите, тъй като не осъзнават смисъла им за тяхното всекидневие.
Хората не се интересуват от европейските избори, тъй като не са осъзнали смисъла им. Те не схващат, че множеството решения се вземат от Европейския съюз и се ползват за всички страни членки.
Спирос Лукакис, притежател на бар

Избирателите са разочаровани и споделят, че Европейски Съюз би трябвало и може да направи доста неща, с цел да помогне на островитяните - специфична част от популацията, която се нуждае от внимание.

 
Европейският съюз може да направи доста неща за островитяните. Тук ние се усещаме изолирани, като жители второкласен. Например във връзка с налозите или превоза и разноските за него, а също и във връзка с цената на продуктите.
Василис Папайкинос, основен готвач и притежател на ресторант

Рибарите се тревожат за рибните ресурси, които в действителност са техният занаят, и желаят от Европейски Съюз да вземе ограничения.
Съществува проблем с рибните ресурси. Но те не подхващат никакви ограничения и не правят никакъв надзор, с цел да решат този проблем.
Францескос Маврогианис, риболовец

Земеделските стопани, въпреки това, упорстват за дейности и европейски политики, които да им разрешат да имат даже и най-малката облага.
В старите времена имахме някаква облага, в случай че работехме крепко. Но в този момент понижаваме производството си, имаме и инсекти, които унищожават реколтата.
Катерина Ксиду, аграрни производител

Надежда и обезсърчение. Тези усеща изпитват жителите на гръцките острови преди европейските избори. От една страна, те се надяват, че Европейски Съюз ще им помогне най-сетне да преодолеят проблемите си, като високите разноски и компликациите на живота на един остров. От друга страна обаче те считат, че Европа ги е не запомнила. 

Йоанис Карагиоргас, остров Милос, Еuronews
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР