Шарл Мишел атакува Фон дер Лайен преди евроизборитеНа италианците им

...
Шарл Мишел атакува Фон дер Лайен преди евроизборитеНа италианците им
Коментари Харесай

Салвини към Макрон: Слагай каската и заминавай в Украйна

Шарл Мишел нападна Фон дер Лайен преди евроизборите
На италианците им писнало от комунисти и мигранти

Европейската комисия била политизирана

“Слагай каската и отивай да се биеш в Украйна, вместо да ядосваш италианците ” - с тези думи водачът на партията “Лига ” и вицепремиер на Италия Матео Салвини се обърна към френския президент Еманюел Макрон, пишат медиите на Апенините.

По време на предизборно събитие в югоизточния пристанищен град Бари Салвини прикани френския водач, прочут с войнствената си изразителност, да “спре да заблуждава италианците ”. Италианският вицепремиер се зарече, че “нито една италианска бомба няма да удари Русия ”.

След митинга Салвини разясни, че изборът на “Лига ” е на първо място “мирът ”, защото “сега духат ветровете на войната и има прекалено много войнолюбци - като да вземем за пример Макрон ”.

Френският президент наскоро съобщи, че Париж обмисля да сътвори коалиция от европейски страни, които са подготвени да изпратят военни инструктори в Украйна за образование на армията.

Както “Труд news ” писа, в края на месец май Салвини прикани генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг да подаде оставка, след предлагането му да бъде вдигната възбраната Киев да употребява предоставяните му за защита оръжия против цели на съветска територия.

Италианският вицепремиер засегна и тематиката за идните избори за Европейски парламент, като не пропусна да разкритикува виновните фактори в Брюксел - “Никога с фон дер Лайен, в никакъв случай с комунистите, писна ни от незаконните имигранти ”, съобщи Салвини.

Междувременно ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел изненадващо разкритикува актуалната председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в разгара на акцията за евроизборите.

“Договорите на Европейски Съюз категорично плануват Европейската комисия да бъде безпристрастна, нещо, което Фон дер Лайен не съблюдава ”, съобщи Мишел пред кореспонденти, като се базира на член 17 от Договора за Европейски Съюз за институционалната конструкция на блока.

През последните пет години страните-членки упрекнаха Фон дер Лайен в превишаване на пълномощията. Тя пренебрегва националните държавни управления при вземането на решения по няколко политически портфейла или претенции, написа брюкселското издание “Еурактив ”.

Според Мишел нараства безпокойството, изключително на интернационално равнище, за потребление на двойни стандарти. “Не съм сигурен, че се нуждаем от политизирана Европейска комисия ”, сподели той и прибавя, че не поддържа промяна на контракта за Европейски Съюз в кратковременен или средносрочен проект, показва “Еурактив ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР