Словашката полиция се очаква днес да съобщи подробности за покушението,

...
Словашката полиция се очаква днес да съобщи подробности за покушението,
Коментари Харесай

Към момента няма опасност за живота на словашкия премиер

Словашката полиция се чака през днешния ден да заяви детайлности за покушението, което бе осъществено през вчерашния ден, против премиера Роберт Фицо. Той беше прострелян в град Хандлова и опериран в болничното заведение в Банска Бистрица.

Вицепремиерът Томаш Тараба заяви, че интервенцията е предходна добре и за момента няма заплаха за живота му, съобщи БНР.

Робърт Фицо е пристигнал в схващане след траялата три часа и половина интервенция в болничното заведение в Банска Бистрица. Откаран е там по неотложност. 

За стрелбата бе арестуван 71-годишният Юрай Синтула от град Левице, член на Съюза на словашките писатели, създател на няколко стихосбирки.

Оръжието, с което е стрелял, е законно притежавано. В предишното е работил като охранител в търговски център.

Изстрелите са били пет, заяви вътрешният министър Матуш Шутай Ещок. Раните са в корема, ръката и крайници. Ещок насочи апел за успокоение към политиците и обществото.

След новината за покушението Народното събрание прекъсна съвещанието си, а опозицията анулира планувания за нощес митинг против политиката на държавното управление на Роберт Фицо.

Той пое властта за четвърти път предходната есен, откакто неговата партия " Посока - обществена народна власт " завоюва парламентарните избори на 30 септември и влезе в коалиция с крайнодясната Словашка национална партия. Правителството насочи външната си политика на изток и спря военната помощ за Украйна.
Свързани
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР