Еврокомисарят по иновациите и образованието Мария Габриел ще е кандидатът

...
Еврокомисарят по иновациите и образованието Мария Габриел ще е кандидатът
Коментари Харесай

Мария Габриел е кандидатът за премиер на ГЕРБ

Еврокомисарят по нововъведенията и образованието Мария Габриел ще е претендентът на ГЕРБ за министър-председател. Това научи bTV от няколко самостоятелни източника в партията.

Тя дава отговор и на компетенциите, разказани от Бойко Борисов – човек, който ще е потребен в областта на еврофондовете, парите по ПВУ, Шенген и еврозоната. А също и човек, говорещ доста езици.

В момента еврокомисар Мария Габриел е в България. Днес тя не отговаряше на мобилния си номер, с цел да удостовери номинацията персонално.

Възможно е обаче това да стане на следващия ден в Народното събрание, където се чака името на бъдещия министър председател да бъде оповестено или в коридорите, или в пленарната зала.

ГЕРБ ще предложат министър председател, само че не и министри. Те ще са въпрос на договаряне с партиите, които ще ги поддържат. Първата „ оферта “ е към „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ДБ), а втората – към останалите в Народното събрание.

Дали министрите ще са политици, или специалисти е въпрос на договаряне. Няма да има и квоти и непокътнати места, сподели по-рано водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Кабинетът ще е с бърз и къс небосвод и с повърхностен мандат.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР