Ентусиастите се надяват в близко бъдеще безпилотните автомобили да тръгнат

...
Ентусиастите се надяват в близко бъдеще безпилотните автомобили да тръгнат
Коментари Харесай

Експеримент: Огромни очи на безпилотни коли

Ентусиастите се надяват в близко бъдеще безпилотните коли да тръгнат всеобщо по пътищата. А това значи, че броят на взаимоотношенията сред пешеходци и коли, които не се управляват от човек, ще се усили доста. Изследователите мислят по какъв начин да създадат тези взаимоотношения по-безопасни. Те измислиха нов необикновен способ.

Японски откриватели предложиха да се инсталират великански изпъкнали очи на колите без лидер. Те към този момент са опитват с самостоятелни колички за голф, с цел да видят дали нововъведението може да понижи броя на пътнотранспортните катастрофи.

Изследователите откриват, че хората са склонни без боязън да пресекат пътя, когато количка за голф с огромни очи се доближава към тях. Участниците споделят, че се усещат по-безопасно и по-уверени, пресичайки пътя, когато изпъкналите очи ги „ гледат “.

„ Резултатите демонстрират още, че очите могат да понижат вероятността от пътнотранспортни катастрофи, а посоката на погледа може да усили субективното чувство за сигурност и заплаха при пешеходците “, означават откривателите.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР