Земеделието обикновено не е известно като доходоносна професия. И все

...
Земеделието обикновено не е известно като доходоносна професия. И все
Коментари Харесай

Защо институционалните инвеститори влагат пари в земеделска земя

Земеделието нормално не е известно като доходоносна специалност. И въпреки всичко земеделската земя е търсена като ресурс от благосъстояние в сложни времена.

Инвестициите се усилиха след финансовата рецесия и когато пандемията удари. Мениджърите на активи го преглеждат като хеджиране на инфлацията, което диверсифицира портфолиото и основава постоянна възвръщаемост. Но репутацията му на несъмнено леговище може да бъде провокирана от изменящия се климат.

Земеделската земя към момента е нишов клас активи. В САЩ институционалната благосъстоятелност съставлява най-вече 3 % от общата сума. Но той пораства бързо, като цената на притежанията на капиталови групи върху земеделска земя в Съединени американски щати се е нараснала повече от два пъти до $16,6 милиарда през трите години до 2023 година Заедно с тези в Австралия и Бразилия, цената на земеделската земя в Съединени американски щати в последно време се показва по-добре, съгласно Savills. В продължение на 20 години световните облаги са приблизително към 10 % годишно.

Стойността н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР