Министерството на електронното управление приключи успешно процеса по удостоверяването на

...
Министерството на електронното управление приключи успешно процеса по удостоверяването на
Коментари Харесай

Удостоверяването на машините за изборите приключи

Министерството на електронното ръководство завърши сполучливо процеса по удостоверяването на машините за изборите на 9 юни , оповестяват от ведомството

За вота се приготвят близо 10 000 машини. От тях 250 ще бъдат изпратени зад граница.

Министър Валентин Мундров съобщи, че в границите на деня МЕУ ще подпише решението за засвидетелствуване на машините с Българския институт по стандартизация и Българския институт по метрология. Той увери, че механически проблеми с машините няма да има.

По думите му през днешния ден ще стартира процедурата, която се прави от Централната изборна комисия, и е обвързвана с довереното създаване на софтуера, който ще се конфигурира на машините за гласоподаване. Министерството на електронното ръководство е предоставило следена среда, в която да се извърши процедурата, разясни той.

Мундров уточни, че е направил всичко по силите си, с цел да бъде извършен най-прозрачният и открит развой по засвидетелствуване на машините. Министърът добави, че за първи път представители на партиите, обединенията, инициативните комитети и на неправителствени организации са получили достъп и опция да вземат участие в процеса по засвидетелствуване, както е написано в член 213а, алинея 3 от Изборния кодекс.
 МЕУ няма да допусне машинното гласоподаване да бъде още веднъж опорочено
МЕУ няма да допусне машинното гласоподаване да бъде още веднъж опорочено

От същите лица със своите дейности или бездействия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР