Елена Батурина, президентът на компанията Inteco Management, със състояние от

...
Елена Батурина, президентът на компанията Inteco Management, със състояние от
Коментари Харесай

Ето я най-богатата рускиня

Елена Батурина, президентът на компанията Inteco Management, със положение от 1,2 милиада $ за пета поредна година е най-богата рускиня, съгласно класацията на съветското издание на Форбс. Първите 25 най-заможни дами в Русия има държат общо благосъстояние в размер на съвсем 10 милиорда $.  

Жената на някогашния кмет на Москва Юрий Лужков има хотелски бизнес от Ирландия до Казахстан, има стоманен темперамент, изострен разум и мощна воля. Родена е семейство на служащи, от дете ненавижда цигарите, само че от години язди кон  и кара ски. С по-големия си брат Виктор основава фамилната кооперация Inteco в годината, в която се омъжва за Лужков.

За втора поредна година Tатяна Бакалчук, която има един от хитовите онлайн магазини -Wildberries и има положение от 1 милиард $, резервира второто място в класацията за 25-богатите дами в Русия. Татяна построява сама от 15 години компания и е наричана " съветския Джак Ма ", поради съпоставяне с създателя на един от най-големите онлайн търговци в света - Alibaba.

На третото място, с надалеч " по-малки " активи - в размер на 600 милиона $, е Татяна Ковалчук, брачната половинка на милиардера Юрий Ковалчук, който има компанията Согаз.
Същото положение има и частният вложител Елена Риболовлева.

В Топ 10 попадат още дъщерята на милиардера Аркадий Ротенберг, собственичката на дял в TPS Real Estate- Лилия, която има положение от 500 милиона $, както и Лидия Михайлова, някогашна брачна половинка на създателя на групата на Черкизово Игор Бабаев (415 милиона долара). Сред най-богатите е и един от акционерите на Фосагро - Евгения Гуриева.

По-назад в класацията е някогашната брачна половинка на Роман Абрамович Ирина (300 млн. долара), както и членът на съвета на шефовете на ЛУКОЙЛ Любов Хоба ( 300 млн. долара). Любопитен факт е, че брачната половинка на президента на ЛУКОЙЛ Вагит Алекперов- Лариса, е едвам на 23-то място със положение от 180 милиона $.
Последното място в класацията държи тенисистката Мария Шарапова с благосъстояние от 180 милиона $.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР