ЕКЗО-КОНФЕРЕНЦИЯ NASA често служи за символ на чудеса и научен ентусиазъм.

...
ЕКЗО-КОНФЕРЕНЦИЯ
NASA често служи за символ на чудеса и научен ентусиазъм.
Коментари Харесай

NASA анонсира „ново откритие отвъд нашата Слънчева система“

ЕКЗО-КОНФЕРЕНЦИЯ

NASA постоянно служи за знак на чудеса и теоретичен възторг. От кацането на Луната до проучванията на Слънчевата система – това е организацията, която постоянно се стреми да направи незнайното известно. Към днешна дата един от най-настоятелните въпроси без отговор е този за съществуването на извънземен живот. NASA заобикаля полемиките без фактологична база, само че към този момент е задействала няколко проучвателен плана, които ще стъпят на доказателствена база. От построяването на колония на Марс до „ втурване “ на сонда надълбоко в океаните на Европа – NASA работи в търсене на отговори.

В 1,00 часа на обяд източно американско време (20.00 часа у нас) на 22 февруари организацията ще показа нови открития, свързани с екзопланети – това са планетите, които обикалят в орбита други звезди, разнообразни от нашето Слънце.

В брифинга ще вземат участие Томас Цурбухен, админ на Директората за научни задачи в основната квартира на NASA, Майкъл Гийон, астроном от Университета Лиеж, Белгия, Шон Кери, управител на научния център Шпицер към Caltech/IPAC, Никол Люис, астроном към Научния институт Спейс телескоп и Сара Сийгър, професор по планетарни науки и физика в Масачузетския софтуерен институт (MIT).

По време на конференцията NASA ще дава отговор на въпроси от публиката и на медиите в Twitter посредством хаштага #askNASA. В 15,00 часа източно американско време, незабавно след брифинга NASA ще е хазаин на сесия Reddit AMA(Ask Me Anything – попитай каквото искаш ) дружно с учени, които ще дават отговор на британски и испански език.

Събитието евентуално ще бъде излъчено и онлайн по NASA TV.

КЪДЕ съдебномедицинска експертиза В МОМЕНТА?

Първата екзопланета беше открита през октомври 1995 година и от този момент до момента са открити още 4696 кандитата, от които са доказани 3449. От тях 348 са „ земни “. Благодарение на напредналите технологии учените не престават да разкриват тайните на Вселената и екзопланетите не са изключение.

Долу можете да видите комерсиално спонсориран филмов откъс за екзопланетите, основан от NASA:

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР