Една от основните характеристики на съвременните смартфони е качеството на

...
Една от основните характеристики на съвременните смартфони е качеството на
Коментари Харесай

Нов смартфон от Samsung - с подвижна камера с променлива оптика и зрително поле

Една от главните характерности на актуалните смарт телефони е качеството на фотосите и видеоклиповете, направени от камерите на устройството. Samsung, един от водещите производители на смарт телефони, непрестанно създава нови технологии за възстановяване на качеството на оптиката, а в този момент показа нов патент за своята камера с променлива оптика.

Новият механизъм, подаден от Samsung Electro-Mechanics в Службата за патенти и търговски марки на Съединени американски щати (USPTO) и Световната организация за интелектуална благосъстоятелност (WIPO) през октомври 2020 година, ще промени ъгъла на видимост и блендата, като доста ще усили качеството на фотосите. Въз основа на техническата документи за патента, оповестена на 5 август 2021 година, можем да забележим, че инженерите на Samsung са предложили потреблението на няколко преносими камери, които разрешават да се трансформира зрителното поле и блендата.
 Нов смарт телефон от Samsung - с преносима камера с променлива оптика и зрително поле

Представените чертежи употребяват камера с три оптични датчика: главният широкоъгълен датчик е ситуиран в центъра, а ултра широкоъгълният и телефото обектив са ситуирани в профил. Сензорите в първичното състояние са ситуирани хоризонтално, само че по време на работа централната съществена камера може да се движи надолу по оста на смарт телефона, а телеобективът и ултра широкоъгълната камера ще се движат към центъра на смарт телефона.

В резултат на това датчиците образуват триъгълник, който разрешава да се стесни блендата и да обезпечи висококачествени пейзажни фотоси. Поставянето на камери в една линия усилва блендата, което е потребно за портрети. В допълнение, FoV (зрителното поле) също се трансформира. Към днешна дата не е известно по кое време моделът на смарт телефона ще бъде пуснат на пазара. Може би това ще бъде профилиран смарт телефон, предопределен за дребен брой консуматори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР