Опозореният трикратен олимпийски шампион Сун Янг се надява да се

...
Опозореният трикратен олимпийски шампион Сун Янг се надява да се
Коментари Харесай

Изпадналият в немилост олимпийски плувец Сун Янг гледа да се завърне в състезанието, след като забраната за употреба на наркотици приключи

Опозореният троент олимпийски първенец Сун Янг се надява да се завърне в спортното плуване „ допустимо най-скоро “ след повече от четиригодишното му наказване за нарушаване на допинг завърши.

Китайският играч по свободен жанр в началото беше отхвърлен за осем години от Световната антидопингова организация (WADA) през 2020 година за разтрошаване на флакони с кръв по време на тест през 2018 година, чиито условия той към момента оспорва. Отстраняването му от спортно плуване завърши във вторник.

Забраната беше понижена при обжалване на четири години и три месеца от Спортния трибунал (CAS) през 2021 година

„ Надявам се, че ще мога да избера съревнование и да се върна на стартовия блок допустимо най-скоро “, сподели 32-годишният състезател в изявление, оповестено от държавната медия The Paper.

Завръщането на Sun идва с китайските плувци под интензивно наблюдаване, откогато стана ясно, че WADA е разрешила на 23 от тях да се състезават на Олимпийските игри в Токио през 20...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР