Двукратният шампион на Уелс Рил ФК обяви, че прекратява съществуването

...
Двукратният шампион на Уелс Рил ФК обяви, че прекратява съществуването
Коментари Харесай

Двукратен шампион на Уелс обяви ликвидация

Двукратният първенец на Уелс Рил ФК разгласи, че приключва съществуването си поради пандемията от COVID-19.

Рил, който е учреден през далечната 1878 година, става първият клуб във Англия, който приключва съществуването си поради финансови проблеми в следствие от пандемията. Във вторник управлението на клуба разгласи, че е стартирана процедура по разпродажба.

"Безпрецедентното влияние на COVID-19, нежеланието на притежателя на земята да обмисли дълготраен наем или продажбата и на пазарни цени и настоящите закрепени разноски без вероятности за приходи заради продължаващото прекъсване на футбола не ни оставят различен излаз, с изключение на да преминем към процедура по разпродажба ", обявиха от клуба.

От Рил потвърдиха, че са получили предложение от Футболната асоциация на Уелс за дребен заем, само че защото доста клубове в страната са в сходно състояние, той няма да бъде задоволителен за покриването на всички разноски. Рил завоюва Висшата лига на Уелс през 2004 и 2009 година и игра квалификации в Шампионската лига, само че през този сезон клубът се намираше във втора дивизия.

От основаването на локалната Висша лига през сезон 1992/93 Рил бе четвъртият най-успешен тим, като има по-малко трофеи само от Дъ Ню Сейнтс (13), Бари Таун (7) и Бангор Сити (2).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР