Първи европейски трофей за Аталанта в историята, след като разби

...
Първи европейски трофей за Аталанта в историята, след като разби
Коментари Харесай

Аталанта с първа купа в Европа, разби Байер с 3:0

Първи европейски трофей за " Аталанта " в историята, откакто разруши " Байер " (Леверкузен) с 3:0 на финала на Лига Европа. Бергамаските сложиха завършек на своята серия от 6 следващи изгубени финала (всички за Купата на Италия) и на серията на " Байер " (Леверкузен) от 51 мача без проваляне през този сезон.

Адемола Лукман бе изумителният воин за италианския отбор. Той се трансформира в първия състезател осъществил хеттрик на край, откогато конкуренцията се назовава Лига Европа (2009). Нигериецът се разписа 2 пъти през първото полувреме и един път след почивката. За Аспирините това е първо проваляне за сезона във всички шампионати. Те приключиха като първенец на Германия и без проваляне, а идната събота ги чака край за Купата на Германия.

Италиански тим не бе печелил купата откогато Парма победи през 1999 година, а тогава конкуренцията се споделяше още Купа на УЕФА. " Аталанта " обаче трябваше да се пребори с непобедимия " Байер " (Леверкузен). Хората на Чаби Алонсо нямат загуба този сезон в нито един шампионат и имаха 51 мача без проваляне (42 победи и 9 равенства). Аспирините към този момент завоюваха купата в Германия и се целеха в требъл, тъй като са и на край за Купата на страната.

И двата тима си осигуриха класиране в Шампионската лига за следващата година посредством представянето в шампионата. За бергамаските това бе първи край в Европа. Байер има във витрината си Купата на УЕФА от 1988 година, а през 2002 година загуби финала в Шампионската лига от Реал Мадрид.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР