Край на серията от 51 мача без загуба на Байер

...
Край на серията от 51 мача без загуба на Байер
Коментари Харесай

Край на серията от 51 мача без загуба на Байер Леверкузен – Аталанта го разби и спечели Лига Европа!

Край на серията от 51 мача без загуба на Байер Леверкузен – Аталанта го разруши и завоюва Лига Европа!

 

 

Нигериецът Адемола Лукман означи замайващ хеттрик, а Аталанта постави завършек на серията от 51 мача без загуба на Байер Леверкузен, с цел да завоюва финала на Лига Европа с 3-0 в сряда и първия си трофей от 61 години. Лукман стана първият състезател, отбелязал хеттрик на европейски край от 49 години, с цел да обезпечи първия европейски трофей на Аталанта.

Байер Леверкузен завоюва изрично купата в Германия с 28 победи и 6 равенства и стана единственият тим в историята на Бундеслигата, приключил без загуба.

БГНЕС/EPA/DAMIEN EAGERS

За Аталанта това е първи европейски финал в клубната история.

До момента тимът завоюва единствено един трофей – Купата на Италия през далечната 1963 година Преди седмица бергамаските можеха да я завоюват за повторно, само че изгубиха финала с 0:1 от Ювентус. Аталанта обаче изпраща страховит сезон, откакто се класира за Шампионска лига. Два кръга преди края на Серия А отборът на Гасперини е пети в класирането с късмет за третото място, като има 66 точки.

Тимът влезе в историята, като зарадва хилядите облечени в синьо и черно, пътували от Северна Италия до ирландската столица. По този метод той стана първият италиански тим, спечелил надпреварата, откогато Парма завоюва Купата на УЕФА през 1999 година.

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР