Движението на непроизводственият индекс на Института за управление на доставките

...
Движението на непроизводственият индекс на Института за управление на доставките
Коментари Харесай

Инвеститорите ще търсят доказателства за стабилността на икономиката в САЩ

Движението на непроизводственият показател на Института за ръководство на доставките (ISM), потребителските настроения на Мичиганския университет и данните за показателя на цените на производител (PPI) ще бъдат в светлината на прожекторите през новата седмица в Съединените щати, съгласно Trading Economics.

Инвеститорите ще наблюдават решенията за лихвените равнища в Австралия, Канада, Бразилия и Индия и придвижването на инфлация в Китай, Бразилия, Турция, Русия, Филипините, Холандия и Мексико. И най-после, немските фабрични поръчки и данните за търговията от Китай, Канада и Съединени американски щати би трябвало да обезпечат известна визия за положението на световното търсене.

С настъпването на декември вложителите ще търсят повече доказателства за стабилността на най-голямата стопанска система в света и курса на Федералния запас. Те ще наблюдават PMI (индекс на мениджърите по продажбите) на непроизводствения бранш и на ISM (на промишлената активност), който евентуално ще покаже, че растежът на активността в бранша на услугите се забавя в допълнение. Също по този начин данните за PPI (цена на производител) ще бъдат на фокус с консенсус, подсказващ повсеместен спад на инфлационния напън.

Инвеститорите ще наблюдават фабричните поръчки, външната търговия и потребителските настроения на Мичиганския университет с акцент върху петгодишните инфлационни упования. И най-после, сезонът на облагите е към своя край с докладите на AutoZone, Broadcom и Costco.

Централната банка на Канада е настроена да увеличи лихвените равнища с още 50 базисни пункта (bps), до момента в който сътрудниците им от Бразилия евентуално ще запазят лихвите постоянни на 13,75%. Канада също по този начин ще разгласява последните данни за комерсиалния баланс и бизнес доверието. В Бразилия темпът на инфлация ще бъде на фокус, както и продажбите на дребно, бизнес доверието и PMI на S&P Global Services и Manufacturing. И най-после, Мексико ще разгласява данни за инфлацията и бизнес доверието.

В Европа окончателните данни за Брутният вътрешен продукт за третото тримесечие се чака да потвърдят, че стопанската система на еврозоната се е разширила минимум в настоящата поредност от шест тримесечия на напредък. Очакват се данните за продажбите на дребно в целия Блок през октомври да са на най-ниското равнище от началото на годината, а фабричните поръчки в Германия – да спаднат за трети следващ месец.

На други места равнището на инфлация се чака да намалее както в Русия, по този начин и в Турция. Други данни, които следват, включват Global S&P Services PMI за огромни стопански системи, в това число Испания и Италия; комерсиалния баланс на Франция; и равнището на безработица в Швейцария.

В Обединеното кралство показателят на цените на жилищата в Халифакс, дружно с монитора на продажбите на дребно на BRC и S&P Global PMIs ще бъдат в светлината на прожекторите.

В Австралия декемврийската среща на RBA iсе евентуално ще донесе трето следващо нарастване от четвърт пункт на лихвения %. Инвеститорите чакат данни за растежа на Брутният вътрешен продукт за третото тримесечие, които ще сочат четвърто следващо тримесечие на постоянен напредък и комерсиалния баланс за октомври.

В Китай се чака новите търговски данни за ноември да покажат, че както износът, по този начин и вносът са се свили за втори следващ месец, задълбочавайки опасенията за закъснение на стопанската система, до момента в който управляващите обмислят облекчение на строгите правила за блокиране. Втората по величина стопанска система в света също ще разгласява своите показатели на потребителските цени и PPI за ноември.

В Япония светлината на прожекторите ще бъде върху настоящата сметка за октомври и крайния резултат за Брутният вътрешен продукт за третото тримесечие. В Индия RBI се чака да докара до пето следващо нарастване на лихвения %, като прогнозите са за закъснение от 35 bps след три поредни растежа от 50 bps. Филипините ще разгласява данни за инфлацията за ноември и равнището на безработица за октомври.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР