Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица,

...
Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица,
Коментари Харесай

Жив ли е Евгений Пригожин?

Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, наподобяващ на него

Човек, доста наподобяващ на оповестения за умрял съветски предприемач Евгений Пригожин, в миналото притежател на частната военна компания „ Вагнер “, се появи във видео, което популяризира неговият основен канал в Телеграм „ Кепка Пригожина “ (Каскетът на Пригожин). Малко по-късно то бе пуснато и в каналите в същата обществена мрежа, които пък са свързани с „ Вагнер “.

На видеото, за което се твърди, че е снимано в Чад, се вижда бял човек в компанията на черни високопоставени лица, който координира среща сред тях. Лицето му е замъглено, само че телосложението, ръкомаханията, придвижванията, цялостното му държание, даже облеклата извънредно доста наподобяват тези на Пригожин.

Публикацията твърди, че това е „ историческа среща сред управляващите на Чад и Централноафриканската република (ЦАР) “. Тя се е провела на границата сред двете страни, която бе затворена в последните 10 години. „ Повече от 10 години границата беше затворена, само че с помощта на дейностите на управляващите на ЦАР и съветските експерти от „ Вагнер груп “ бе реализирано съглашение за отваряне на контролно- пропускателен пункт в региона на град Мойен-Сидо за свободно придвижване на хора и артикули. Освен това беше реализирано съглашение за съдействие за координирано противопоставяне на въоръжените групировки “, се споделя в обявата.

На фрагментите се вижда по какъв начин локални поданици излизат на улицата, с цел да благодарят на управляващите за разрешаването на граничния проблем. В фрагмента попада и пикап с четирима души откъм гърба. Лицето на единия от тях е замъглено. Именно този човек има същите държание, жестове, походка и общ тип като оповестения от съветските управляващи за мъртъв Пригожин.



От момента на публикуването му в сряда до през днешния ден видеото провокира нееднозначни реакции в Русия. Макар там интернетът да е строго цензуриран и множеството обществени мрежи и други задгранични запаси да са блокирани, Телеграм към момента е наличен. Официалните съветски медии резервираха гробно безмълвие за видеото от Чад. Кремълската агитация също не го разяснява. Но разнообразни рускоезични канали започнаха да задават резонни въпроси. Най-главният измежду тях е дали в действителност Пригожин е жив и кой тогава е заровен в гроба му в Санкт Петербург.

Официалната информация, която кремълските медии разпространиха предходната година, бе, че той е умрял при самолетна злополука. Това се случи единствено два месеца откакто на 24 юни 2023 година Пригожин и „ Вагнер “ проведоха бунт против Владимир Путин, който те сами прекратиха. На 23 август Пригожин е бил на борда на аероплан от Москва за Санкт Петербург, който се е разрушил в Тверска област. Руската федерална организация за въздушен превоз тогава заяви, че с изключение на Пригожин на борда са били още командирът на „ Вагнер " Дмитрий Уткин, заместникът по въпросите на сигурността Валери Чекалов и хипотетични телохранители на самия Пригожин.

На 27 август Следственият комитет на Русия съобщи, че самоличността на всички починали в самолета е открита и тя дава отговор на списъчния състав на пасажерите. Още тогава обаче два източника, които от години разгласяват вътрешна информация от Кремъл – някогашният декан на факултета „ Връзки с обществеността " в Московския държавен институт за интернационалните връзки (МГИМО) Валерий Салавей и каналът в Телеграм „ Генерал СВР “, зад който стоят някогашни офицери от Службата за външно разузнаване на Русия, оповестиха, че Пригожин е жив, а в самолета е пътувал негов двойник, който нормално го замествал при разнообразни мероприятия.

Те обърнаха внимание на обстоятелството, че ковчегът с „ тялото на Пригожин “ е бил доставен за погребението му закован и управляващите не са разрешили на никой от околните му да го отвори, с цел да види какво има вътре.

През март двата особено означиха, че управляващите в Кремъл са взели решение да циментират гроба на Пригожин, с цел да не остане даже теоретична опция в миналото той да бъде отворен, с цел да се види наличието му. Малко по-късно към гроба в действителност се появиха служащи, които започнаха да изливат бетон.
 Електронната медия „ Фонтанка “ популяризира фотоси от гроба на
Пригожин, които демонстрират, че съветските управляващи в действителност са го бетонирали
Според Салавей и „ Генерал СВР “ след провалилия се бунт Евгений Пригожин е отпътувал за Латинска Америка и кръстосва сред Венецуела и Куба, като постоянно откача и до Африка, с цел да взе участие във значими срещи. На Черния континент „ Вагнер “ има контракти с редица страни, които до скоро бяха част от френската зона за въздействие. Не и без помощта на частната военна компания те съумяха да се отскубнат от Париж и да изгонят френските войски, останали на тяхна територия след края на колониалната ера.

Салавей и „ Генерал СВР “ настояват, че Пригожин твърдо е решил да се завърне в Русия, само че щял да го направи когато в Москва стартира спор сред клановете, завзели властта в Кремъл след 26 октомври 2023 година, с цел да отмъсти. 26 октомври 2023 година, отново съгласно Валерий Салавей и „ Генерал СВР “, е датата, на която президентът на Русия Владимир Путин е умрял от рак, а властта е поета от Николай Патрушев, който до неотдавна бе секретар на Съвета за национална сигурност на Русия.

Те настояват, че ролята на Путин сега се извършва от беларусинът Евгений Василиевич, претърпял сериозна пластична интервенция, който и преди е бил употребен да замества президента.
 Валерий Салавей
„ Свидетели сме на най-голямата мистификация на века, в която вземат участие и западните страни. Най-големият им боязън е Русия да не се разпадне, с цел да не попадне нуклеарното ѝ оръжие в неконтролируеми райони. Затова, знаейки прелестно за гибелта на Путин, те вземат участие в театъра с двойника, тъй като това поддържа статуквото в Москва и нуклеарните оръжия в сигурни ръце “, съобщи в живо предаване в четвъртък вечерта Валерий Салавей. Професорът живее в Москва и единствено този факт приказва, че думите му би трябвало да се възприемат съществено. Всеки различен на територията на Русия, който си е разрешавал в последните две години да прави даже дребни подмятания против властта, е бил задържан, загивал е при трагичен случай или е намиран самоубит. Салавей е на независимост и напълно храбро води от вкъщи си канал в Ютюб, където постоянно прави и живи включвания. Той изяснява всичко това с обстоятелството, че зад него стои единия от клановете, завзели властта в Кремъл след 26 октомври, който му подсигурява сигурността.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР