Председателят на Възраждане поздрави българските граждани от Двора на кирилицата,

...
Председателят на Възраждане поздрави българските граждани от Двора на кирилицата,
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Българският народ е създател на европейската цивилизация

Председателят на „ Възраждане " поздрави българските жители от " Двора на кирилицата ", след което отпътува за Русе за среща със симпатизанти

" Честит празник на славянската книжовност, българската култура и просвета! Честит празник на всички будни българи! Нека не забравяме в никакъв случай, " че и ний сме дали нещо на света - на вси славяни книга да четат ", написа Костадинов в Facebook.

Той поздрави и основателят на „ Двора на Кирилицата " - Карен Алексанян, че без никаква помощ е построил това неповторимо място.

Малко по-късно Костадинов направи и видеообръщение, с което напомни моменти от историята, които са мотив за национална горделивост. Ето какво сподели той:

„ 24-ти май, ден на славянската книжовност и българската култура и просвета. Уникален празник, който ние българите имаме, може би само от всички европейски нации, които имат лична книжовност Кирилицата е най-големият ни цивилизационен принос, най-големият ни принос в човешката история, в човешката цивилизация. Точно заради тази причина би трябвало да я пазим, би трябвало да я почитаме. Затова 24-ти май е неповторим празник. Хубавото е, че последните няколко десетилетия той стартира да се трансформира в празник и за други нации, стартира да се отбелязва и в Русия. Кирилицата, нашата българската писменост, се е трансформирала в писменост на половината славянство и в писменост на една огромна част от популацията на Азия, с което най-вече можем да се гордеем.

Това отличава българският народ и го трансформира в един от народите, които са основатели на цивилизации. Ние, българите, имаме съображение да се гордеем с това, като създателите на източния клон на европейска цивилизация - по този начин наречената славяно-византийска цивилизация. Затова още един път, цветущ празник на всички! Бъдете живи и здрави. Никога не забравяйте българският корен и българският принос в цивилизацията и пазете както кирилицата, по този начин и българската просвета всеки ден, тъй като тя би трябвало да се пази непрекъснато.

Нека бъдем почтени за делото на нашите прародители и дано да създадем по този начин, че един ден децата ни да се гордеят с нашите каузи по този начин, както ние се гордеем с тези, които почитаме през днешния ден - Кирил и Методий, техните възпитаници и наследници. ", сподели Костадинов във видеообръщението.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР