Двата тавана, които са одобрени от Департамента по отбрана на

...
Двата тавана, които са одобрени от Департамента по отбрана на
Коментари Харесай

Депутат разкри колко струва един самолет F-16 за България

Двата тавана, които са утвърдени от Департамента по защита на Съединени американски щати, са 1,673 млрд $. В процеса на договаряния се стигна до 1,215 милиарда през 2019 година Вече имаме опция за разсрочено заплащане, следва да забележим каква цена и какъв пакет ще контракти държавното управление. Това изясни в " Денят стартира " Христо Гаджев, народен представител от ГЕРБ.

62 милиона $ коства един аероплан F-16 за България, изясни той.

Винаги се е говорило за 16 самолета, тъй че няма нищо изненадващо. Доставката се забави с една година поради коронавирус, добави Гаджев. Днес следва блиц надзор на министър Заков, тъй че ще го попитаме за обезщетения за забавянето.

Той разяснява и тематиката за ремонта на самолетите МиГ-29, с които разполага армията.

За ремонт в Русия сега не може да става въпрос. Въпросът за гаранцията е малко противоречив, въпросът е дали лицензията ще бъде непокътната и кой ще подпише документите.

Гаджев разяснява и идните през днешния ден показване и оценка на Плана за възобновяване и резистентност на България.

Пълният вид на Плана още не е оповестен. Имаме презентации, само че не и целия проект. Хубаво е най-сетне да бъде подписан и с цел да може да се стартира възобновяване по него. От новите планове, които слушам, има несъмнено стряскащи - като цех за акумулатори и държавен телеком.

ГЕРБ си има своята поредна политика, следваме решенията и предложенията, които внасяме, добави Гаджев.

Той е безапелационен, че от ГЕРБ няма да поддържат нито една от двете кандидатури за поста шеф на Българска народна банка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР