Продължаваме промяната е основният опонент на ГЕРБ на тези избори!Това

...
Продължаваме промяната е основният опонент на ГЕРБ на тези избори!Това
Коментари Харесай

Росен Желязков: Основният опонент на ГЕРБ е ПП

" Продължаваме промяната " е главният конкурент на ГЕРБ на тези избори! "

Това сподели Росен Желязков, лидер на листата на ГЕРБ-СДС за Европейския парламент, в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по Нова телевизия. Желязков води и листата на обединението в Благоевград за националните избори.


„ Основният конкурент на ГЕРБ-СДС е „ Продължаваме Промяната ”. Разбира се, в коалиция с „ Демократична България ”, те не трябва да бъдат изключени. Те дружно с ДСБ и „ Да, България ” са много по-системни. Още повече, че ДСБ е част от Европейската национална партия. Така, че ние принадлежим в едно политическо семейство ", бяха точните думи на някогашния парламентарен началник.

" Продъжаваме смяната " се държи антисистемно. Те към момента не са се определили към кое политическо семейство да се причислят ", сподели още той.

„ Политическата отговорност и нашият ангажимент, в случай че спечелим изборите безапелационно, е да търсим отговорно ръководство, с ясна електорална тежест на показаните в Народното събрание политически партии ”, уточни той.

Желязков посочи, че не може да каже каква би била вероятната съдружна формула в идващия парламент. „ Ако се доверяваме на социологията, която предвещава същия профил в 50-ото Народно заседание, тогава диалози ще се водят с тези политически сили, с които имаме идентична визия ”, добави лидерът на листата за европейските избори.

" Ние ще търсим съдружни сътрудници с партии, с които имаме близки позиции - влизането в еврозоната, пълноправното ни участие в Шенген, войната в Украйна ", сподели още Желязков.

 

Цитирайки програмата на ГЕРБ, Желязков посочи, че с нея партията поема ангажимент " опити с държавни управления, които нямат явен политически профил, а са плод на неизяснени взаимоотношения повече да не се повтарят. "

 

Запитан дали, в случай че ПП-ДБ не са втори на изборите, ще бъдат поканени за диалог, Желязков уточни, че " това не е абитуриентски бал, където някой кани " и всичко ще се обясни след равносметката на 10 юни. " Денят за размисъл ще бъде 10-ти. След това ще бъдат водени диалози въз основата на ясна политическа визия за бъдещето на страната ", добави той.

 

Трудно ми е занапред да кажа каква ще е вероятната съдружна формула, сподели още Росен Желязков.

 

Политическа партия към този момент се държат като съпротива, те може да заявят, че не желаят да вземат участие в ръководството, обърна внимание той.

 

Фискалната политика, която водеше Асен Василев, не дава съображение той да бъде номиниран за финансов министър, безапелационен е Росен Желязков.

 

 

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР