Български туристи търсят помощ, за да си получат багажа в

...
Български туристи търсят помощ, за да си получат багажа в
Коментари Харесай

Афера с наш самолет за Мадрид

Български туристи търсят помощ, с цел да си получат багажа в Мадрид.

Вчера изнервени българи се свързаха с водещата на ПИК TV Соня Колтуклиева, с цел да й споделят възмутени, че куфарите им са останали на летище “Враждебна ”. Плъзнали клюки, че на самолета в София се е качил основен комисар Антон Златанов, а в машината е качено карго - вероятно бюлетини за изборите на 9 юни. От Министерство на вътрешните работи обясниха на Колтуклиева, че шефът на Групово дело “Гранична полиция ” е в Съединени американски щати от 3 дни, очевидно някой от пасажерите се е припознал в униформения полицейски началник, който се е качил на борда.

Ето какво описа Георги Владимиров от Пазарджик:

“В София стояхме два часа затворени в самолета - от 10:10 сутринта до 12:25 на обяд, когато излетя самолетът; ние бяхме в него, тъй като се товареше, разтоварваше нещо си. Единственото, което сигурно мога да кажа, че нашият багаж видяхме по какъв начин го разтовариха, а беше претрупан в самолета, и качиха нещо, което се придружаваше от полицейски автомобил.

Семеен кодекс: Видяхте ли какво качват?

О: Е, не мога да кажа, нещо опаковано, не мога да кажа. Мога да кажа, каквото съм видял, имаше полицейски автомобил извън.

Семеен кодекс: Сандъци, куфари, какъв предмет?

О: Не, не, опаковано беше нещо, не мога да Ви кажа какво. Няма да споделям, че преди тука се говореше, че са били бюлетини. Сега, какъв брой е правилно, не мога да го настоявам аз сигурно. И откакто капитанът на полета първия път ни съобщи по уредбата на самолета, че има сбъркани документи. След това сподели, че има нещо да се дотоварва на самолета, най-после съобщи, че… прочете имена на 50 и какъв брой индивида, че багажа им е свален и който не е склонен с това да си слиза от самолета и да си се прибира. Това бяха безусловно думите на капитана на самолета. Жена беше. След като стояхме два часа затворени в самолета, излетяхме и кацнахме тука на летището в Мадрид. И оттова още два часа и половина стояхме на гишетата за изгубен багаж, тъй като такава е практиката, няма къде другаде да се оплачеш. Описва се всичко и … вчерашният ден беше провален. Просто на никое място не ходихме, нищо не видяхме. И от целия този екшън нямаме 20 индивида от групата. Другите до 50 и какъв брой куфара са на испански жители. Те оповестиха доста испански имена по уредбата на самолета, нали хора, които нямат багаж. Това на летището в София се случва.

Без багажи сме 20 индивида, само че имайте поради, че има фамилии, които са с един огромен куфар и хората стават повече от 20, тъй като този куфар той не е на един човек, той е за двама. Сега тъкмо какъв брой, само че там някъде, към 30 индивида са без багаж в Мадрид към този момент два дни.

Последно ни споделиха преди час и половина (б.а.в събота късен следобед), че е дошъл от Мюнхен и цялата група, с рейса, бяхме на летището. Оказа се, че нищо не е пристигнало и ние в този момент си пътуваме назад към хотела. На автомагистралата сме, има някакво запушване и чакаме. ”

Днес сутринта багажът към момента не беше дошъл. В 15:00 часа локално време, групата би трябвало да замине за Валенсия. Екскурзията е за 7 дни и коства по 2 000 лв. на човек, плюс спомагателните разноски.

Соня Колтуклиева се свърза с Мария Стоянова, търговски шеф на Bulgaria air. Тя изясни, че се е наложила промяна на машините, защото единият аероплан е посочил механически проблем и се е наложило да бъде сменен с по-малък, който не е могъл да поеме всички куфари.

Колтуклиева й изпрати лист с телефоните на пасажерите без багаж, с които самолетната компания ще се свърже и по най-бързия метод ще достави куфарите. 

Командир на полета София - Мадрид е красивата и доста смела Надежда Доганова, секс-символ на националния транспортьор, с 15-годишен стаж във въздуха.



Надежда Доганова





Антон Златанов
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР