Европа изостава далеч от Китай и Съединените щати във внедряването

...
Европа изостава далеч от Китай и Съединените щати във внедряването
Коментари Харесай

Президент на Meta: Европа отстъпва на САЩ и Китай в развитието на технологиите

Европа изостава надалеч от Китай и Съединените щати във внедряването и развиването на технологиите и нововъведенията, което затруднява европейските организации да останат конкурентоспособни. Това мнение изрази президентът на Meta  по интернационалните връзки Ник Клег.

„ Имаме същински проблем в Европа - биваме изпреварени с цялостна скорост от Съединени американски щати и Китай “, сподели той пред AFP. Той добавя, че дълго време, се смяташе, че „ ролята на Европа е да контролира технологиите, до момента в който Китай копира, а Съединени американски щати вършат нововъведения “. Въпреки това " триумфът не идва посредством контролиране, а посредством нововъведения, предприемачество и партньорства сред софтуерни колоси и дребни започващи компании ", добави Клег.

Той също по този начин акцентира, че навръх това ще бъде отдадена новата стратегия във Франция, чийто старт беше разгласен от корпорацията на 24 юни. Както отбелязва AFP, тази стратегия ще поддържа пет европейски започващи компании, които ще разработят своите услуги, основани на изкуствен интелект (ИИ) с отворен достъп от Meta.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР