Драстично влошената среда на сигурност след началото на руската военна

...
Драстично влошената среда на сигурност след началото на руската военна
Коментари Харесай

Главчев: Членството на България в НАТО предложи най-солидните гаранции за сигурност

Драстично влошената среда на сигурност след началото на съветската военна експанзия против Украйна потвърди, че нашите най-базови права и свободи могат да бъдат сложени под въпрос, счита Димитър Главчев.

" Членството на България в НАТО предложи на българските жители най-солидните гаранции за сигурност. Членството на България в НАТО беше цивилизационен избор, беше мощен тласък за реализирането на значими промени и способства за развиването на мира и просперитета в страната ", съобщи служебният министър председател Димитър Главчев на откриването на Парламентарната асамблея на НАТО в София.

Демокрациите ни са под блокада от страна на Путин, сподели ръководителят на Парламентарната асамблея на НАТО.

" Поставени под сериозна опасност. НАТО е неизменим поръчител за сигурност и разцвет. Трябва да останем ангажирани с поддръжката ни за Украйна и да влагаме доста повече за защита. Трябва да продължим да следваме този курс на високи упоритости във Вашингтон. Украйна следва да заеме централно място ", разяснява Димитър Главчев.

" Очакваме да се обърне внимание и на Западните Балкани. Украйна се трансформира в бранител на цяла Европа. Подкрепата на Украйна и възобновяване на суверенитета е значително за определяне на дълготраен мир в Европа. България остава твърдо ангажирана да поддържа Украйна колкото е належащо. Предоставихме помощ - политическа, военна, филантропична ", добави Димитър Главчев.

" Гарантирането на нужните запаси е основно. Дезинформацията и други хибридни закани заплашват нашата резистентност. В тази връзка предлагането за създаване на център за резистентност на демокрацията придобива все по-голямо значение. Историческо достижение на НАТО е запазването на мира. През 2025 година Парламентарната асамблея ще празнува 70 години от основаването си дано се радваме да сме част от Алианса и с подготвеност да си сътрудничим още по-тясно ", сподели още Димитър Главчев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР