Варненският свободен университет Черноризец Храбър кани жителите и гостите на

...
Варненският свободен университет Черноризец Храбър кани жителите и гостите на
Коментари Харесай

Студентите от специалност Хореография представят магията на българския танц във Варна

Варненският свободен университет " Черноризец Храбър " кани жителите и гостите на Варна на Годишния концерт на студентите от компетентност " Хореография ", който ще се организира на 19 юни 2024 година, от 18:30 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център в морската столица.

Тази година концертът дава обещание да бъде същинско тържество на фолклорното танцово изкуство, обединявайки в вълнуващ театър традицията и съвременността. В програмата са включени 16 студентски плана, които съставляват курсови и дипломни работи, и ще бъдат изпълнени от над 50 танцьори – студенти по хореография във ВСУ „ Черноризец Храбър " и възпитаници от СУ за ХНИ " Константин Преславски ".

Събитието показва високото равнище на образование и креативното развиване на студентите от компетентност " Хореография " на Варненския свободен университет. Те ще пресъздадат пъстроцветна палитра от танци – от магнетичната хубост на българския фолклор до модерните хореографски композиции. Чрез изящни стъпки и прочувствени осъществявания, младите актьори ще опишат истории, които ще завладеят сърцата на публиката.

Мила Тодорова е студент в III курс на компетентност " Хореография " във Варненския свободен университет. В рамките на своята образователна процедура, тя бе в Разлог, където наблюдата достоверната възстановка на обичая " Бабинден ". Това я въодушеви да сътвори и своя курсов план. Тематичният танц пресъздава поверията в другите фолклорни области, като ще забележим по какъв начин и за какво пиринските баби повиват своите внучета - бабинчета в цидилки, поставят ги на гърба си и танцуват с тях. " Изключително съм удовлетворена от крайния резултат на своя план, което се дължи на упоритата работа със състудентите ми и най-много на преподавателския екип, който постоянно ни поддържа, предизвиква и ни оказва помощ да развием концепциите си ", споделя Мила. Третокурсникът Иван Митов ще показа тематичен танц, въодушевен от обичая " Седянка ", чиито корени са в трудовото начало, само че на него припламват и първите искри сред младите. Темата за любовта ще бъде пресъздадена и в плановете на студентите Теодор Димов и Евелина Николаева.

В концертната стратегия ще се насладим на осъществявания на Академичния танцов спектакъл на Варненския свободен университет - креативната лаборатория на студентите от компетентност " Хореография ", където те осъществят своите курсови планове и основават творби в разнообразни танцови форми. Преподавателският колектив, който работи със студентите, е притежател на влиятелни оценки като „ Златна лира " от Съюза на музикалните и танцови дейци в България, почетния плакет на кмета на Община Варна и други високи оценки.

Концертът ще бъде със специфичното присъединяване на учениците от Средното учебно заведение за филантропични науки и изкуства „ Константин Преславски " във Варна, които са сътрудници на университета и организират своята креативна процедура в хореографските зали на висшето учебно заведение. Учениците от 10 до 12 клас ще показват своя гений и ще допринесат за разнообразието и дълбочината на концертната стратегия.

Заповядайте на 19 юни в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна, с цел да се потопите в магията на танца и да видите по какъв начин младите актьори придвижват своите хрумвания на сцената.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР