Досегашният изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, който беше

...
Досегашният изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, който беше
Коментари Харесай

Стамен Янев става председател на НС на ББР

Досегашният изпълнителен шеф на Българската организация за вложения, който беше назначен за заместник-министър на стопанската система Стамен Янев ще влезе и в Надзорния съвет на Българската банка за развиване (ББР).

Янев ще влезе на мястото на Лъчезар Борисов, който пък зае поста на министър на стопанската система.

Това стана ясно от думите на самия Борисов по време на първата му конференция в качеството си на министър. 

Досега точно Борисов бе на тази позиция, само че заради изкачването му до министър и принципал на държавната банка, той към този момент не може да е и ръководител на надзорния й съвет. Борисов посочи, че към този момент не е на този пост и съвсем скоро ще бъде свикано общо заседание на ББР за избора на Янев. 

Стамен Янев е магистър по право от Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. От януари 2015 година до сегашния миг е заемал позицията изпълнителен шеф на Българската организация за вложения. Преди това като юрист се занимава с комерсиално и дружествено право, юридически режим на задграничните вложения и други

Правителствената пресслужба заяви в понеделник, че със заповед на министър-председателя Бойко Борисов на длъжността заместник-министър на стопанската система е назначен Стамен Янев, който преди този момент бе изпълнителнен директор на Българската организация за вложения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР