Докладът за стратегия за борба с тероризма на Обединеното кралство

...
Докладът за стратегия за борба с тероризма на Обединеното кралство
Коментари Харесай

Рискът от терористична атака в Обединеното кралство нараства

Докладът за тактика за битка с тероризма на Обединеното кралство разкрива нарастващия риск от терористични офанзиви в страната. Местните заприказва са станали по-трудни за разкриване, като през последните пет години е имало девет оповестени терористични офанзиви със починали шест души и 20 ранени. Допълнителните 39 прекъснати заговора включват цели като депутати, Лондонският прайд и известни лондонски уеб страници.

В тактиката се споделя, че държавното управление би трябвало " безмилостно да даде приоритет на лимитираните запаси ", с цел да отговори дейно на тероризма.

" Сега сме изправени пред вътрешна терористична опасност, която е по-малко предвидима, по-трудна за разкриване и разследване; непрекъсната и разрастваща се опасност от ислямистки терористични групи оттатък океана; и работна среда, в която технологията продължава да дава както благоприятни условия, по този начин и риск за нашите старания за битка с тероризма.

" Следователно считаме, че рискът от тероризъм още веднъж нараства. "

Терористичната опасност за Обединеното кралство е доминирана от лица или дребни групи, които са по-трудни за разкриване от правоприлагащите органи и службите за сигурност.

Съгласно актуализирания отчет, главната опасност идва от ислямисткия екстремизъм, който дава отговор за 67% от офанзивите след 2018 година

Терористите от крайната десница съставляват 22% от офанзивите от 2018 г. насам, към 25% от натоварените каузи на MI5 и 28% от арестуваните за терористични закононарушения.

В отчета се споделя: " Заплахата от крайнодесния тероризъм (ERWT) в западните страни е от ден на ден транснационален проблем във връзка с радикализиращо въздействие, ентусиазъм и връзка, за разлика от ислямистките терористични групи, крайнодесните терористи нормално не са проведени във официални групи с лидерски йерархии и териториални упоритости, само че неофициални онлайн общности, които улесняват интернационалните връзки. "

" Крайнодесните терористични разкази се експлоатират и от враждебни артисти като Русия, която се стреми да насърчи разделящи и поляризиращи разкази на Запада, което евентуално ще се усили в бъдеще. "

Изразява се угриженост от опцията за терористи да продължат да съставляват опасност и след освобождението им от пандиза, считайки, че дългосрочно ръководство на риска може да бъде належащо за десетилетия.

С този отчет се основава основа за битката с тероризма в Обединеното кралство. Въпреки това, опозиционните сили декларират, че актуализацията не обгръща изцяло заканите, произлизащи от страни като Русия, Иран и Китай. Също по този начин се показва безпокойствие за неналичието на съответен проект за справяне с онлайн радикализацията и омразния екстремизъм.

Ситуацията за националната сигурност на страната е комплицирана и изисква деликатен метод и решителни дейности, с цел да се предотврати бъдещи терористични офанзиви.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР