До скелетите бяха намерени т.нар. дяволски пръсти - вкаменени останки

...
До скелетите бяха намерени т.нар. дяволски пръсти - вкаменени останки
Коментари Харесай

Страховита находка под дома на Гьоринг във Вълчата бърлога

" До скелетите бяха открити така наречен " демонски пръсти " - вкаменени остатъци от белемнит (фосил от Юрския период), които от време на време са били употребявани за амулети. Никъде във " Вълчата бърлога " не е намирано нищо сходно, по тази причина някои откриватели фенове допускат, че на това място може да е било осъществено антично заравяне ", изяснява пред Дъждовни води Октавиан Бартошевски.

Тази версия обаче не е задоволително издържана: над погребението минават канализационни тръби, при слагането на които строителите няма по какъв начин да не са забелязали човешките остатъци. Освен това скелетите са на дълбочина единствено 20 сантиметра, което не е задоволително за класическо заравяне.

Засега няма явен отговор

Самият Бартошевски счита, че телата са били заровени след построяването на къщата - и евентуално със знанието на самия Гьоринг. " Подът в дома имаше три пласта - от горната страна керамични плочи, под тях бетон, а най-отдолу земята, в която лежаха останките. Не е изключено те да са били прикрити с дъски преди изливането на бетона, тъй като там нямаше някакви специфични укрепления за дървеното покритие ", споделя откривателят.

Но не е изключено телата да са били заровени и след края на Втората международна война - хората, чиито остатъци са били открити, може да са станали жертва на всеобщо ликвидиране, което няма отношение към нацистите. По-ясен отговор се чака след края на следствието.

Материалът е на DW и е
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР