Дневният ред на заседанието на Министерския съвет на 30 септември

...
Дневният ред на заседанието на Министерския съвет на 30 септември
Коментари Харесай

Предлагат Петьо Блъсков за орден Св. св. Кирил и Методий

Дневният ред на съвещанието на Министерския съвет на 30 септември (сряда) включва и " Проект на решение за предложение до президента на Република България за награждаване на Петьо Блъсков с медал " Св. св. Кирил и Методий " огърлие.

Това се показва в известие на държавния пресцентър до медиите, отнасящо се до следващото държавно съвещание онлайн.

Като вносител на предлагането е маркиран министърът на културата Боил Банов. Орден " Св. св. Кирил и Методий " се връчва от президента на български и непознати жители, които имат важен принос за развиването на културата, изкуството, образованието и науката.

В случай, че министрите одобрят Блъсков, той ще се включи в листата на носителите на " Св. св. Кирил и Методий " огърлие, измежду които са изявени създатели като музикантите Милчо Левиев, Теодосий Спасов и Васил Найденов, режисьорите Рангел Вълчанов и Иван Андонов.Петьо Блъсков е основен редактор на вестник " Труд ". Изданието громи всички съперници на властта и е считано за едно от най-приближените до Борисов и Пеевски.

През 1990 година Блъсков основава Пресгрупа " 168 часа ", която продава на немската медийна група ВАЦ през 1996 година Впоследствие дружно с някогашните си съдружници от пресгрупата основава в. " Монитор ", към който се прибавя седмичникът " Политика " и всеобщото издание " Виж ", преименувано в " Телеграф ". Тази пресгрупа Блъсков продава на майката на Делян Пеевски - Ирена Кръстева през 2007 година Сделката поставя началото на медийната империя на Пеевски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР