Изразяваме сериозна тревога, свързана с последните политически сигнали, идващи от

...
Изразяваме сериозна тревога, свързана с последните политически сигнали, идващи от
Коментари Харесай

Езикът на омразата стана държавна политика

" Изразяваме сериозна паника, обвързвана с последните политически сигнали, идващи от новоизбраното държавно управление на Република Северна Македония. Това са изказвания с антибългарска, само че по едно и също време и с антиевропейска устременост. Не сме уверени какъв брой мощно ги вълнува преговорният развой за участие в Европейски Съюз, само че дори и при отвращение в този миг, витално належащо е да не се вреди на построяването на добросъседските връзки сред два приятелски народа с общи исторически корени ". Това съобщи през вчерашния ден от трибуната на парламента  ръководителят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Борислав Гуцанов в декларация от името на групата.
Социалистите правят оценка като неприемливи изказванията на новия министър-председател на районен съд Македония Християн Мицковски, които слагат под въпрос всички досегашни старания за намиране на път към добросъседство сред нашите две страни и за отваряне на вратата на западната ни съседка към участие в Европейски Съюз.
" Ескалиращият шовинизъм, който се предизвиква от президента Гордана Силяновска-Давкова, а в този момент към този момент и от министър-председателя, хвърля тежка сянка върху европейското бъдеще на страната ", акцентира Гуцанов.
Българска социалистическа партия упорства за безапелационни ограничения от страна на българските управляващи, с цел да бъдат пресечени систематичните опити за опазване на дискриминационното отношение към жителите на Република Северна Македония с българско съзнание и да се опълчи на директната интервенция във вътрешните работи на страната ни с търсенето на несъществуващо македонско малцинство в България.
" Очакваме македонската страна да извършва прецизно поетите договорни задължения както по Двустранния контракт за другарство, добросъседство и съдействие, по този начин и във връзка с Преговорната рамка, утвърдена от всичките 27 страни членки на Европейски Съюз.
Настояваме държавното управление да приготви ясна тактика за развиване на връзките с Република Северна Македония, като възнамерява и нужното финансиране за поощряване на търговско-икономическите, транспортните, културните връзки сред двата народа. В същото време то би трябвало да продължи да упорства за трайно прекратяване на дискриминирането към българите и на езика на омразата към България, издигнати в сан на държавна политика ", прикани Гуцанов.
Българска социалистическа партия държи да стане ясно, че прави разлика сред народа на районен съд Македония, който желае добросъседство, близки връзки с България и бързо присъединение към Европейски Съюз, от една страна и въпреки това, държавното управление и неговите структури, които са трансформирали народа си в пленник на личните си неразбираеми ползи.
" Настояваме българското държавно управление и институциите като цяло да не престават да отстояват българските позиции пред интернационалните ни сътрудници и да не позволяват никакво оттегляне във връзка с към този момент постигнатите договорености ", безапелационен е Гуцанов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР