Много е важно да се въведе предметът религия, православие в

...
Много е важно да се въведе предметът религия, православие в
Коментари Харесай

Патриарх Даниил се застъпи за идеята да се въведе предмет по религия в училищата

Много е значимо да се вкара предметът вяра, православие в учебните заведения , сподели пред публицисти патриарх Даниил след тържествената гала за неговата интронизация.

Той означи, че сега се преподава този предмет, само че като незадължителен, свободно избираем , и уточни, че резултатите са напълно други, когато е в наложителната стратегия.

Тези, които не са православни, ще могат да учат католицизъм, ислям, протестантство, нравственос или философия , добави Даниил. 

В отговор на въпрос за потребността на младите от религия и привличането им към църквата, патриархът уточни, че всички се нуждаем от религия – и млади, и остарели. Нима старите, които живеят в обезсърчение и в самотност, не се нуждаят от поддръжка, сподели още той и добави, че Господ е дал живота си, жертвал се е за всяка човешка душа.

Попитан за призива на президента Румен Радев да пази църквата от непознато влияние и дали се тормози от такова въздействие, патриарх Даниил отговори, че в Свещеното писание непознатият – това е дяволът. А по думите му ние нямаме врагове измежду индивидите.

На въпрос тормози ли се, че ще има опити за интервенция, патриархът сподели, че Бог е победил гибелта и дявола, тъй че не се тормозят.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР